Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Anne V.

zorgt voor partner met Parkinson

Iets meer dan vier jaar geleden werd bij mijn echtgenoot de diagnose van Parkinson gesteld. Langzaam maar zeker worden de dagelijkse activiteiten voor hem moeilijker, dus neem ik geleidelijk meer en meer over!


15

Dragen Anne een warm hart toe:
Mieke . , Frederik B. , Sonja L. , Jonas G. , Marleen V. , Katrijn G. , Annie P. , Liliane L. , Gerd D. , Anne V. , Dirk D. , Yumi C. , Darius Z. , Lode V. , jeannine T.

Update van 24/11/17

Dank, Liliane en Katrijn. Ook mijn partner heeft soms momenten van afwezigheid. Het duurt een tijdje om hem terug naar de werkelijkheid te brengen maar tot nu toe lukt het redelijk. Rust en routine lijken de beste omkadering voor het ogenblik. Het neemt veel tijd, energie en vooral emotie. Zoals ik in een andere reactie schreef, het moeilijkste is om te zien hoe zo'n fijn mens (van wie je zoveel houdt) verandert en vermindert.
Elkaar blijven vasthouden, hé!


10 | mensen      0 | Reacties

Liliane L. liet een reactie achter

Dag Anne, mijn mam heeft ook een dikke 4 jaar geleden die diagnose gekregen. We moeten nog iedere dag leren aanvaarden. Soms heb ik de indruk dat ik het er moeilijker mee heb dan zij. Ik merk dat ze nu ook de rechterhand moeilijker kan gebruiken bij het eten. Zij doet niets meer in het huishouden, ik heb dat nu overgenomen. Ik weet niet hoe het bij jouw partner is, maar mam herkent me vaak niet; gelukkig verhindert dat onze dagelijkse omgang niet zo. Wel erg vervelend en pijnlijk, want wij hadden een heel hechte band... ik wil haar telkens "met de voeten op de grond" brengen en vaak lukt dat. Soms niet.

Katrijn G. liet een reactie achter

Liliane herkent mij nog wel, maar zit soms in een andere wereld inderdaad, we moeten veel praten om haar in de realiteit te houden. Iedere dag is een uitdaging voor haar , maar het is voor ons ook moeilijker met de jaren, haar zo zien aftakelen is pijnlijk, alsof je haar meer en meer verliest.


Marleen V. liet een reactie achter

Bedankt voor je hartje! Samen staan we sterker!


Update van 21/9/17

Een van onze kleinzoons (14) zei: oma, we moeten knuffelen want knuffelen is (maakt) gezond. Zo elkaar blijven vasthouden is heel belangrijk!!!


7 | mensen      0 | Reacties