Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Hoe zwaar word jij belast door je mantelzorg-
taken? Doe de test & krijg nuttige tips.

Doe de test!

Activiteiten

28 september 2020 14:00 in Diest

Mantelzorgcafé Diest (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74275?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

06 oktober 2020 14:00 in Scherpenheuvel-Zichem

Cursus 'Mantelkracht' (Cursus)

Mantelkracht is een coachingsprogramma dat de draagkracht van mantelzorgers wil verhogen. Samen met andere mantelzorgers word je begeleid in het delen van ervaringen, het bijleren en het ontspannen als mantelzorger. Aangevuld met reeds bestaande ondersteuning wordt het zo voor jou als mantelzorger mogelijk om betere zorg te bieden aan de zorgbehoevende én aan jezelf.

Het traject bestaat uit 10 groepssamenkomsten van ongeveer 2 uur en 2 individuele coachingssessies. De inhoud van de sessies wordt mee aangestuurd door jou als mantelzorger zelf. Dit doen we onder begeleiding van Willy Wuyts, ervaren mantelzorgcoach, en Mie, vrijwilliger en ervaringsdeskundige.

We komen steeds samen met dezelfde bubbel. Daarnaast wordt er tijd gemaakt voor individuele coaching. Op 20 april 2021 vindt er een terugkomdag plaats. Je wordt gecontacteerd voor een eerste kennismaking.

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74226?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

06 oktober 2020 14:00 in Kessel-Lo

Gespreksgroep Kessel-Lo (Ontmoeting)

Een gespreksgroep vertrekt steeds vanuit een bepaald thema. Dit onderwerp inspireert ons tot het delen van elkaars verhaal, zonder ons daarvoor af te sluiten voor andere onderwerpen. Of je aan het woord komt of niet, bepaal jezelf.

Thema van deze gespreksgroep: "Alles komt goed? Mantelzorg na Corona".

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74294?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

06 oktober 2020 19:30 in Aalst

Mantelzorgcafé: werk en zorg combineren (Ontmoeting)

Hoe kan je de balans tussen zorg voor een ander en de zorg voor jezelf bewaken? Het is een vraag waar elke mantelzorger mee bezig is. Voor mantelzorgers die nog beroepsactief zijn is het vaak een nog grotere uitdaging: hoe mantelzorg en werk combineren? Hoe kan je daarrond communiceren met jouw werkgever en collega's? Hoe kan je ervoor zorgen dat je toch nog de nodige ruimte voor jezelf kan creëren, doorheen de drukke dagen.
Erna Claes, Doctor in de psychologie geeft jou tijdens deze infosessie praktische tips om het gesprek aan te gaan en ervoor te zorgen dat je de zorg voor jouw dierbare op een evenwichtige manier kan combineren met jouw werk.

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

08 oktober 2020 14:00 in Zoersel - administratief centrum, Handelslei 167, Handelslei 167

Wat betekent mantelzorg voor een persoon met kanker? (Infocafé)

Wanneer je de diagnose 'kanker' krijgt, staat je wereld plots stil. Alle zekerheden en routine vallen weg en je toekomst is onzeker. Maar ook de mensen om je heen zijn betrokken partij. Ook zij moeten op zoek naar een manier om hiermee om te gaan. Iedereen reageert anders. Wie zal voor jou zorgen? Wat kun je van een mantelzorger verwachten? Hoe zorg je als mantelzorger voor jezelf?

Meer informatie: http://www.samana.be/vorming

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana provincie Antwerpen

15 oktober 2020 19:00 in LDC Den Tap, Aalterstraat 10, 8755 Ruiselede

Contact houden met familie en vrienden via de praatbox (Workshop)

Contact houden met elkaar is altijd al belangrijk geweest. Zeker nu in Coronatijden. Videobellen met iemand waar je geen fysiek contact mag mee hebben is niet zo moeilijk. Er bestaan heel wat programma’s om dit te doen. Voor mensen die niet thuis zijn in de computerwereld is er de workshop leren werken met de praatbox. Deelnemers brengen hun smart- of iphone, tablet of computer mee. Wij vragen om vooraf na te gaan of de microfoon en camera werkt. Wij raden aan om dit eens af te toetsen bij een familielid. Eerst is er een algemene inleiding en vervolgens gaan we aan de slag. Bedoeling is dat iedereen na de infosessie kan beeldbellen.

Kostprijs: € 10 per les. Ter plaatse te betalen. Begeleiding: Annelies Neiricnk KuCo.

Vooraf inschrijven bij ldc.dentap@curando.be – 051 77 89 60 of mantelzorg.wvl@samana.be met vermelding van naam en voornaam en voor welke infosessie je inschrijving is

Organisatie: LDC Den Tap i.s.m. Samana en GOAR

Het aantal deelnemers die kunnen deelnemen is beperkt tot maximum 12 volwassenen. Gelieve rekening te houden met volgende richtlijnen:

Goede handhygiëne – alcoholgel zal voorzien zijn voor bij het binnenkomen

Afstand van anderhalve meter en waar moeilijk bv. bij het binnenkomen of naar buitengaan een mondmasker dragen. Tijdens de les vragen wij om mondmasker te dragen omdat lesgever bij deelnemer komt om uitleg te geven.

Wij houden een lijst bij van deze samenkomst in het kader van contact tracing

Wie ziek is komt niet en blijft thuis, geef wel een seintje.

Wij voorzien geen drankje. Indien je dit wenst vragen wij om dit mee te brengen van thuis

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana i.s.m. LDC Den Tap en GOAR

Prijs: 10.00 €

19 oktober 2020 13:30 in Kessel-Lo

Hartcoherentie voor mantelzorgers (Infomoment)

Mantelzorger zijn kan je helemaal onder druk zetten. Hoe blijf je dit volhouden en hoe ga je om met de spanning van de dag?

Hoe kan je beter omgaan met stress? Stel dat er een methode is die je veerkracht en je stressbehendigheid vergroot, en die maximum 3x per dag 6 minuten oefenen vraagt... En dat je dit bovendien zélf kan meten.

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij je hartritme wordt beïnvloed zodat het hart en hetbrein met elkaar in balans worden gebracht. Hartcoherentie leidt zo tot een voelbare stressreductie. Je ervaart meer energie, minder fysieke klachten en een betere concentratie.

Tijdens deze boeiende lezing kom je te weten hoe deze techniek nu precies werkt. Onder begeleiding van Veerle Troch, hartcoherentietrainer bij Hartsgewijs.

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74288?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

20 oktober 2020 14:00 in LDC Den Aftrap, Sint-Niklaas

Mantelzorgbijeenkomst: stress en burnout als mantelzorger voorkomen (Infomoment)

Als mantelzorger sta je vaak onder druk. Je neemt als het ware vanzelfsprekend de zorg op voor je zieke partner, kind met een handicap, of moeder of vader die een dagje ouder wordt. Veel mantelzorgers combineren dit met huishoudelijke taken, een professionele loopbaan, het eigen gezin. Dit brengt niet alleen veel verantwoordelijkheden met zich mee, maar ook je eigen tijdsbesteding en veerkracht worden soms stevig onder druk gezet.

Soms wil je het zo goed doen voor de persoon voor wie je zorgt, dat het risico erin zit dat je jezelf voorbij loopt. Oververmoeidheid en eventueel ook een burn-out kunnen dan op de loer liggen.

Tijdens deze infosessie worden er handvaten aangereikt om de veerkracht van de mantelzorgers te verhogen.

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

22 oktober 2020 in Provincie Antwerpen

Mantelzorgcafé 'Rust in je hoofd' (meerdere data, meerdere locaties) (Infocafé)

Heb jij ook moeite met het loslaten van negatieve gedachten? Is het bij jou nooit stil in je hoofd? Overmatig piekeren kan je leven beheersen, met stress, concentratie- of slaapproblemen tot gevolg. Een Well2day-psycholoog leert je hoe je piekergedachten kan herkennen, en geeft je tips mee over hoe je anders kan omgaan met deze negatieve gedachtegang.

Gratis, maar inschrijven is verplicht via www.devoorzorg.be/weetsteedsmeer of 03 285 46 32.

• Antwerpen (Amerikalei 110, 2000 Antwerpen): donderdag 22/10/2020 - 13u30 tot 16u
• Mechelen (Désiré Boucherystraat 10, 2800 Mechelen): woensdag 28/10/2020 - 10u tot 12u30
• Herentals (Zandstraat 42, 2200 Herentals): vrijdag 30/10/2020 - 13u30 tot 16u
• Geel (Werft 59 b1-6, 2440 Geel): woensdag 18/11/2020 - 13u30 tot 16u
• Heist-op-den-Berg (Binnenweg 3, 2220 Heist-op-den-Berg): zaterdag 21/11/2020 - 13u30 tot 16u
• Turnhout (De Merodelei 19, 2300 Turnhout): woensdag 25/11/2020 - 10u tot 12u30

Meer informatie: https://www.devoorzorg.be/antwerpen/gezond-actief/verenigingen-vrije-tijd/Pages/Babbelcafes.aspx?_ga=2.53964705.888871002.1570096344-1904391201.1488440750

Deze activiteit wordt georganiseerd door S-Plus Mantelzorg

22 oktober 2020 14:00 in Ontmoetingcentrum De Boomgaard Papiermolenstr 7 te Dendermonde

Mantelzorgbijeenkomst: kruiden en natuurlijk ontspannen (Infomoment)

Wist je dat kruiden naast het gebruik als smaakmaker in de keuken  tal van andere toepassingen kennen? Ze kunnen  als  divers huismiddel verwerkt worden, of omgetoverd worden tot  natuurlijke cosmetica, of verwerkt worden in een gerecht...  Diverse onderzoeken tonen aan dat veel kruiden  helende kwaliteiten beschikken.
In deze workshop leggen we de nadruk op de kruiden, etherische oliën die rustgevende eigenschappen bezitten. Het zijn goede alternatieven om rustmomenten in te bouwen in ons dagelijks, drukke bestaan.  Een fijne workshop over 'zen' zijn of worden met kruiden aan de hand van eenvoudige recepten, tips en  tricks om dagdagelijks te gebruiken.
Inschrijven is verplicht

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

22 oktober 2020 14:00 in Aarschot

Mantelzorgcafé Aarschot (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74273?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

22 oktober 2020 14:00 in LDC Den Tap, Aalterstraat 10, 8755 Ruiselede

Contact houden met familie en vrienden via Whatsapp (Workshop)

Contact houden met elkaar is altijd al belangrijk geweest. Zeker nu in Coronatijden. Videobellen met iemand waar je geen fysiek contact mag mee hebben is niet zo moeilijk. Er bestaan heel wat programma’s om dit te doen. Voor mensen die niet thuis zijn in de computerwereld is er de workshop 'Leren werken met ‘Whatsapp’. Deelnemers brengen hun smart- of iphone, tablet of computer mee. Wij vragen om vooraf na te gaan of de microfoon en camera werkt. Wij raden aan om dit eens af te toetsen bij een familielid. Eerst is er een algemene inleiding en vervolgens gaan we aan de slag. Bedoeling is dat iedereen na de infosessie kan beeldbellen.

Infosessie ‘Whatsapp’ op donderdag 22 oktober van 14 uur tot 17 uur

De infosessies gaan door in het LDC Den Tap, Aalterstraat 10, 8755 Ruiselede.

Kostprijs: € 10 per les. Ter plaatse te betalen. Begeleiding: Annelies Neiricnk KuCo.

Vooraf inschrijven bij ldc.dentap@curando.be – 051 77 89 60 of mantelzorg.wvl@samana.be met vermelding van naam en voornaam en voor welke infosessie je inschrijving is.

Organisatie: LDC Den Tap i.s.m. Samana en GOAR

Het aantal deelnemers die kunnen deelnemen is beperkt tot maximum 12 volwassenen. Gelieve rekening te houden met volgende richtlijnen:

Goede handhygiëne – alcoholgel zal voorzien zijn voor bij het binnenkomen

Afstand van anderhalve meter en waar moeilijk bv. bij het binnenkomen of naar buitengaan een mondmasker dragen. Tijdens de les vragen wij om mondmasker te dragen omdat lesgever bij deelnemer komt om uitleg te geven.

Wij houden een lijst bij van deze samenkomst in het kader van contact tracing

Wie ziek is komt niet en blijft thuis, geef wel een seintje.

Wij voorzien geen drankje. Indien je dit wenst vragen wij om dit mee te brengen van thuis

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana i.s.m. LDC Den Tap en GOAR

Prijs: 10.00 €

27 oktober 2020 14:00 in Tienen

Gespreksgroep Tienen (Gespreksgroep)

Een gespreksgroep vertrekt steeds vanuit een bepaald thema. Dit onderwerp inspireert ons tot het delen van elkaars verhaal, zonder ons daarvoor af te sluiten voor andere onderwerpen. Of je aan het woord komt of niet, bepaal jezelf.

Thema van deze gespreksgroep: "Alles komt goed? Mantelzorg na Corona".

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74283?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

05 november 2020 14:00 in dienstencentrum De Metteberg, Sint-Maartensberg 2, Bonheiden

Wegwijs in tegemoetkomingen en voorzieningen voor zorgbehoevenden en mantelzorgers (Infocafé)

Door ziekte, beperking of ouderdom worden mensen geconfronteerd met extra hoge kosten van medische uitgaven, maar ook van extra uitgaven om de zorg op een goede manier te organiseren. In het doolhof van wettelijke financiële tussenkomsten spelen verschillende factoren mee. Elke situatie is uniek. Wanneer heeft iemand recht op een tussenkomst? Hoe kan je die aanvragen? Wie helpt je hierbij? Tijdens deze bijeenkomst krijg je een algemeen overzicht van de verschillende mogelijkheden en is er ruimt voor je concrete vragen.

Meer informatie: http://www.samana.be/vorming

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana provincie Antwerpen

12 november 2020 14:00 in LDC De Maretak, Albrechtlaan 119, 9300 Aalst

Mantelzorg bij levenseinde: afscheid in nabijheid (Infomoment)

Mantelzorg in de palliatieve fase is bijzonder. De zorg voor de dierbare is op dit moment vaak zwaar en complex. Toch kan deze vorm van mantelzorg veel voldoening geven wanneer dit goed verloopt. Ook bij rouwverwerking speelt dit proces een belangrijke rol. Mieke Geldhof geeft jou tijdens deze bijenkomst belangrijk tips die een wereld van verschil kunnen maken voor jouw dierbare en jijzelf als mantelzorger.

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

17 november 2020 13:30 in Kessel-Lo

Filmvoorstelling: Kapsalon Romy (andere)

Elke dag na school moet Romy naar haar oma die kapster is. In de meeste kapsalons is het gezellig, maar hier niet. Oma heeft druk, is streng en heeft geen zin om op Romy te passen. Alles verandert wanneer ze haar kleindochter een geheim toevertrouwt: oma lijdt aan de ziekte van Alzheimer.

Na de film volgt een nabespreking waar we graag de taboes en gevoelige onderwerpen van deze film aankaarten.

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/73902?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

17 november 2020 14:00 in OC De Rekkelinge, Des. Delcroixstraat 1A, Deinze

Mantelzorgcafé: vertelster sprookjes over geluk (Infomoment)

De VertelSter van 1001 Verhalen neemt je mee op een wonderlijke reis naar de wereld van de verbeelding. Magische sprookjes en mythen over ‘Geluk’. Geluk moet je daarnaar op zoek gaan, of is geluk iets wat je overkomt? Hoe vind je licht in het donkere woud? Zijn helpers uit onverwachte hoek wel te vertrouwen?
Al deze verhalen bevatten steeds een wijze kern van waarheid, schoon ingekleed en met humor en een knipoog verteld.
Wees erbij want de VertelSter zal je weten te boeien en te beroeren in het hart.

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

17 november 2020 14:00 in LDC Den Aftrap, Sint-Niklaas

Mantelzorgcafé: Langer thuis wonen (Infomoment)

Oost west, thuis best! Zo is dat, maar het is niet altijd mogelijk om thuis te blijven wonen in je huidige woning. Het alternatief voor dit probleem is woningaanpassingen. Tijdens deze infosessie lichten we toe wat er mogelijk is en welke hulpmiddelen er voorhanden zijn. Kleine veranderingen kunnen het mogelijk maken om toch langer thuis te wonen en daar streven we naar. Je krijgt antwoord op een aantal vragen: Hoe kunnen hulpmiddelen aangevraagd en gebruikt worden? Hoe kan je een activiteit op een andere manier uitvoeren? Hoe kan je eetsituaties vlotter laten verlopen?

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

19 november 2020 14:00 in Ontmoetingcentrum De Boomgaard Papiermolenstr 7 te Dendermonde

Mantelzorgcafé: langer thuis wonen (Infomoment)

Oost west, thuis best! Zo is dat, maar het is niet altijd mogelijk om thuis te blijven wonen in je huidige woning. Het alternatief voor dit probleem is woningaanpassingen. Tijdens deze infosessie lichten we toe wat er mogelijk is en welke hulpmiddelen er voorhanden zijn. Kleine veranderingen kunnen het mogelijk maken om toch langer thuis te wonen en daar streven we naar. Je krijgt antwoord op een aantal vragen: Hoe kunnen hulpmiddelen aangevraagd en gebruikt worden? Hoe kan je een activiteit op een andere manier uitvoeren? Hoe kan je eetsituaties vlotter laten verlopen?

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

20 november 2020 14:00 in Kortenberg

Gespreksgroep Kortenberg (Gespreksgroep)

Een gespreksgroep vertrekt steeds vanuit een bepaald thema. Dit onderwerp inspireert ons tot het delen van elkaars verhaal, zonder ons daarvoor af te sluiten voor andere onderwerpen. Of je aan het woord komt of niet, bepaal jezelf.

Thema van deze gespreksgroep: "Een lang en gelukkig leven". De begeleiding wordt verzorgd door Samana.

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74285?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

24 november 2020 14:00 in CM kantoor Oudenaarde, Sint-Jozefsplein 7, Oudenaarde

Mantelzorgcafé: zorgen voor een persoon met (jong) dementie (Infomoment)

Het is belangrijk om als mantelzorger goed voor jezelf te zorgen en de moed niet te verliezen, zodat je een fijne relatie kunt behouden met de persoon voor wie je zorgt. Deze workshop van Elena De Ru wil je hierbij helpen.

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

24 november 2020 19:30 in CM kantoor Oudenaarde, Sint-Jozefsplein 7, Oudenaarde

Mantelzorgcafé: zorgen voor een persoon met (jong) dementie (Infomoment)

Als je zorgt voor een persoon met dementie wil je dat graag zo goed mogelijk doen. Dementie doet je leven niet stoppn, het maakt het wel anders. het snijdt je leven niet zomaar af, na de diagnose zijn er vaak langere tijd nog veel mogelijkheden. Naast de mnder geode kunnen er nog steeds prettige ervaringen zijn.
Het is belangrijk om als mantelzorger goed voor jezelf te zorgen en de moed niet te verliezen, zodat je een fijne relatie kunt behouden met de persoon voor wie je zorgt.

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

26 november 2020 14:00 in Assenede

Bezoek aan dagverzorgingscentrum Sint-Bernardus Bassevelde (Ontmoeting)

We worden ontvangen in het woon-zorgcentrum Sint-Bernardus in Bassevelde, waar ook een dagverzorgingscentrum aan verbonden is. Na een rondleiding en voorstelling van het woonzorgcentrum kan je napraten bij een gebakje met koffie. Je kan er ook vragen stellen aan de verantwoordelijke. Als mantelzorger krijg je een unieke inkijk in het reilen en zeilen van het woon-zorgcentrum.

Meer informatie: http://www.samana.be/

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

26 november 2020 14:00 in Diest

Mantelzorgcafé Diest (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74276?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

27 november 2020 in Provincie Antwerpen

Mantelzorgcafé 'Comfortabel Thuis Wonen' (meerdere data, meerdere locaties) (Infocafé)

Hulpmiddelen en woningaanpassingen kunnen het mantelzorgen makkelijker maken. Voor de zorgvrager, maar ook voor jezelf. Welke hulpmiddelen bestaan er om veilig en comfortabel thuis te wonen? Samen bekijken we oplossingen en wisselen we tips uit.

Gratis, maar inschrijven is verplicht via www.devoorzorg.be/weetsteedsmeer of 03 285 46 32.

• Antwerpen (Amerikalei 110, 2000 Antwerpen): vrijdag 27/11/2020 - 13u30 tot 16u
• Mechelen (Désiré Boucherystraat 10, 2800 Mechelen): woensdag 2/12/2020 - 10u tot 12u30
• Herentals (Zandstraat 42, 2200 Herentals): dinsdag 8/12/2020 - 10u tot 12u30
• Geel (Werft 59 b1-6, 2440 Geel) : donderdag 10/12/2020 - 13u30 tot 16u
• Heist-op-den-Berg (Binnenweg 3, 2220 Heist-op-den-Berg): maandag 14/12/2020 - 13u30 tot 16u
• Turnhout (De Merodelei 19, 2300 Turnhout): woensdag 16/12/2020 - 10u tot 12u30

Meer informatie: https://www.devoorzorg.be/antwerpen/gezond-actief/verenigingen-vrije-tijd/Pages/Babbelcafes.aspx?_ga=2.53964705.888871002.1570096344-1904391201.1488440750

Deze activiteit wordt georganiseerd door S-Plus Mantelzorg

03 december 2020 14:00 in Aarschot

Mantelzorgcafé Aarschot (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74274?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

03 december 2020 14:00 in Sint-Joris-Winge

Mantelzorgcafé Sint-Joris-Winge (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74281?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

03 december 2020 14:00 in LDC Luysterbos, J.B. Stessensstraat 69, 2440 Geel

Wegwijs in tegemoetkomingen en voorzieningen voor zorgbehoevenden en mantelzorgers (Infocafé)

Door ziekte, beperking of ouderdom worden mensen geconfronteerd met extra hoge kosten van medische uitgaven, maar ook van extra uitgaven om de zorg op een goede manier te organiseren. In het doolhof van wettelijke financiële tussenkomsten spelen verschillende factoren mee. Elke situatie is uniek. Wanneer heeft iemand recht op een tussenkomst? Hoe kan je die aanvragen? Wie helpt je hierbij? Tijdens deze bijeenkomst krijg je een algemeen overzicht van de verschillende mogelijkheden en is er ruimt voor je concrete vragen.

Meer informatie: http://www.samana.be/vorming

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana provincie Antwerpen

08 december 2020 14:00 in Tienen

Mantelzorgcafé Tienen (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74282?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

10 december 2020 14:00 in Haacht

Mantelzorgcafé Haacht (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74278?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

18 december 2020 14:00 in Kortenberg

Mantelzorgcafé Kortenberg (Ontmoeting)

Onze mantelzorgcafés zijn laagdrempelige, warme plekken waar je als mantelzorger terecht kan voor wat gezelligheid bij een drankje. Het is een moment om andere mantelzorgers te ontmoeten en tegelijk even te ontspannen. De cafés worden ondersteund door vrijwilligers die ervoor zorgen dat er ruimte is voor gezelligheid, genegenheid en mogelijkheid tot uitwisselen van ervaringen. Van harte welkom!

In kader van Corona worden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen. Gezien het aantal plaatsen hierdoor beperkt is, werken we met verplichte inschrijvingen.

Meer informatie: https://mijn.samana.be/#/activities/details/74279?redirect=activities

Deze activiteit wordt georganiseerd door Samana

Vertel je verhaal

Je ervaringen delen doet deugd. Bovendien kunnen andere mantelzorgers er iets uit leren.

Vul je getuigenis in

Hoe belast ben jij?

Als je veel energie in een ander steekt, loop je al gauw jezelf voorbij.

Doe de belastingstest

Meer weten?

Zoek je meer informatie over mantelzorg? Raadpleeg ons duidelijk overzicht.

Lees Ma-zopedia