Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Vande Lanotte bindt strijd aan met dure hoorapparaten

Uittredend minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A) laat een onderzoek voeren over de prijs van hoorapparaten: die zijn enorm duurder geworden en kosten een pak meer dan in het buitenland. Het is de eerste keer dat de minister het Prijzenobservatorium rechtstreeks de opdracht geeft zo'n onderzoek te voeren.

In vijf jaar tijd zijn de hoorapparaten in ons land 20 procent duurder geworden, heeft het Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg geconstateerd. Voorts zijn dergelijke toestelletjes in ons land soms tot 20 procent duurder dan in het buitenland. Ook de ziekenfondsen hebben al geklaagd over de almaar hogere prijzen, terwijl slechthorenden dikwijls een veel duurder toestel zouden krijgen dan nodig.

Het Kenniscentrum merkt ook op dat het gros van de apparaten van een zestal leveranciers komt, en dat het erop lijkt dat zij aan de winkels de prijzen dicteren, want die zijn overal ongeveer gelijk. Het centrum vermoedt ook dat sommige winkels bewust de duurdere toestellen aanbevelen, omwille van de winsten die zij daar op maken. Voor Vande Lanotte zijn dit redenen genoeg om een onderzoek te vragen.

wetgeving financieel      0 reacties       18 juni 2014

Leestip: ‘Zorgenmeisje’

Zorgenmeisje vertelt het hoopvolle verhaal van auteur en moeder Frauke en zorgenkind Marie. Door Maries aandoening staat hun hele leven ...

vrije tijd      0 reacties

Vul onze trendpeiling mantelzorg 2020 in!

Als mantelzorger vervul je een superbelangrijke, maar soms ook zware rol voor je naasten en de samenleving. Om jou en ...

belangen      0 reacties