Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Boekentip: Me-time, journal voor mantelzorgers

Hilde Vandebroek is mantelzorger voor haar ouders. Uit eigen ervaring weet ze dat mantelzorgers nood hebben aan ondersteuning om de zorg te kunnen volhouden. Daarom hield ze een dagboek bij waarin ze neerpende wat ze meemaakte en hoe ze zich daarbij voelde. Omdat het dagboek voor haar zo’n therapeutische waarde had, maakte ze ook een dagboek of ‘journal’ voor andere mantelzorgers. 

Het journal vertelt het verhaal van Hilde, maar je kan er ook je eigen ervaringen en gevoelens aan toevertrouwen. Een kwartiertje per dag schrijven in een journal is een moment van rust, pure me-time. Zo vind je de kracht om de zorg vol te houden, maar ook om beter voor jezelf te zorgen. Want mantelzorgers zeggen snel ‘het is toch normaal wat ik doe’. Maar dat klopt niet helemaal. De zorg en liefde die mantelzorgers geven, gaan soms ten koste van zichzelf en hun gezin. 

De droom van Hilde, een boek schrijven voor mantelzorgers, werd mee mogelijk gemaakt door Samana.

Binnenkort, op 23 juni, is het opnieuw de Dag van de Mantelzorg. De perfecte gelegenheid om het journal van Hilde cadeau te doen aan een mantelzorger die je kent of er jezelf mee te verwennenZou je het boek graag bestellen? Neem dan hier een kijkje.

vrije tijd      1 reactie       13 mei 2022
Ilse J. liet reactie achter

Mooi boek ! Een heel fijne manier om om te gaan met je mantelzorgervaringen.

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties