Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je waarom Tania Gebruers besloot mantelzorger te worden.

Heel wat mensen weten - net als ik - lange tijd niet dat ze mantelzorgers zijn. Het lijkt zo vanzelfsprekend om zorg te dragen voor iemand die dicht bij je staat: je rolt er eigenlijk gewoon in. Ikzelf zorg al jaren voor mijn mama. Ik doe dat met hart en ziel en vanuit mijn liefde voor 'het zorgen voor mensen'. Mantelzorg is een breed begrip: het staat voor grote en kleine zorgtaken die erg hard nodig zijn.”

“Er zijn vandaag heel veel mensen die nood hebben aan ondersteuning. Die noden zien, aanvoelen, een luisterend oor bieden en hen ondersteunen is voor hen van grote betekenis. Als ervaringsdeskundige mantelzorgcoach wil ik iets betekenen voor iemand die mantelzorger is. Ik wil mantelzorgers ondersteunen in wie ze zijn, in wat ze doen en ze helpen trouw te blijven aan hun eigen missie. Zorgen voor iemand anders kan een bron van geluk zijn voor jezelf en je omgeving, maar het is niet altijd een gemakkelijk parcours. Ik wil in mijn rol als coach 'er gewoon zijn' met heel veel respect voor het verhaal en de emotie van die andere mantelzorger.”

Interesse?
Schrijf je in voor ondersteuning door een ervaringsdeskundige mantelzorgcoach via www.samana.be/mantelzorgcoaches. Dit traject is gratis voor de aanvragers. Binnen de vijf dagen neemt een coach uit de regio contact met hen op en maakt een afspraak voor een eerste gesprek. Het coaching traject bestaat uit maximum 4 gesprekken van een uur. 

Zelf mantelzorgcoach worden?
Samana werkt vandaag al aan de volgende lichting EMC’s. Word je graag zelf EMC? Laat het weten aan Samana via mantelzorg@samana.be.


Ook benieuwd naar het verhaal van mantelzorgcoach Rita? Klik hier.

belangen      0 reacties       05 oktober 2022

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties

Nieuw: ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches

Laat je steunen door ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches1 op de 3 Vlamingen verleent mantelzorg. Die grote groep mantelzorgers heeft heel wat vragen …

belangen      0 reacties