Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: Zorg voor elkaar

Dat de zorgsector niet stilstaat, weet Jo Vandeurzen, vooralsnog Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, als geen ander. Volgens hem is er voor de mantelzorger een belangrijke rol weggelegd, want iedereen kan voor een naaste zorgen. In zijn boek ‘Zorg voor elkaar’ blikt hij terug en kijkt hij naar de toekomst.

Vandeurzen laat de grote thema’s, zoals vergrijzing, diversiteit, geestelijk welzijn en vraaggestuurde financiering voor mensen met een handicap niet links liggen, integendeel. Daarnaast legt hij uit hoe, volgens hem, de kwaliteit van de zorg nog beter kan. Door onder andere te investeren in opvang en begeleiding, maar ook in preventie en onderzoek. Een ding is zeker, het boek zet aan tot nadenken over de rol van de mantelzorger en ruimer over de steeds evoluerende zorgsector.

Zorg voor elkaar,
Jo Vandeurzen,
Polis,
€ 22,50

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       03 juli 2019

Eén op zes leerlingen is jonge mantelzorger

Jonge mantelzorgers blijven nog te vaak onder de radar. Twee ervaringsdeskundigen schreven er een boek over. Ze willen scholen sensibiliseren ...

beleving      0 reacties

Mantelzorger van de week: Katleen Cornillie

Katleen zorgt voor haar zieke mama. Samen hebben ze al heel wat moeilijke waters doorzwommen. Ze houden zich sterk en ...

mantelzorger van de week      6 reacties