Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: Helpen bij verlies en verdriet

Wat na mantelzorg? Dat is een vraag die vele mantelzorgers zich stellen. Want jarenlang intensief voor iemand zorgen, vormt je als mens. Hoe moet je verder? Manu Keirse, klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en specialist als het over rouwverwerking gaat, helpt je op weg om je verdriet een plaats te geven.

Een ding is zeker: je stapt op een rollercoaster van emoties, gaande van opluchting en schuld tot onzekerheid over de toekomst. Als mantelzorger moet je doorheen een rouwproces met ups en downs. Het boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ kan een houvast zijn. Het helpt je omgaan met het verlies van een dierbare en leert je opnieuw houden van het leven.

Het is daarmee een prachtige en welomschreven bron voor iedereen die met rouw geconfronteerd wordt, zowel voor de naaste als diens omgeving. Rouwen staat volgens Manu niet gelijk aan afscheid nemen, maar aan ‘anders’ leren vasthouden.

Helpen bij verlies en verdriet,
Manu Keirse,
Lannoo,
€ 19,99

Heb jij nog een tip voor mantelzorgers of ex-mantelzorgers? Plaats het in een reactie hieronder!

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen onze schrijvende mantelzorgers boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       08 december 2017

Mantelzorger van de week: Maria S.

Maria zorgt voor haar papa die niet meer zo mobiel is. De combinatie ‘zorgen voor’, werken en gezin is niet ...

mantelzorger van de week      2 reacties

Eén op zes leerlingen is jonge mantelzorger

Jonge mantelzorgers blijven nog te vaak onder de radar. Twee ervaringsdeskundigen schreven er een boek over. Ze willen scholen sensibiliseren ...

beleving      0 reacties