Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Deze maand in Samana Magazine

Kunstenaar Herr Seele

Oostende huisvest wel meer controversiële figuren. Dat vindt Herr Seele prima. Niks erger dan een kunstenaar die niet schopt tegen heilige huisjes. Een gesprek over zijn kunst en over hoe geboorte, leven, ziekte en dood voor hem de evidentie van het lot zijn.

Leven met een psychose

Heb je ooit je gsm voelen trillen terwijl die helemaal niet afgaat of iemand je naam horen roepen als er niemand in de buurt is? De meeste mensen in elk geval wel. Dergelijke ervaringen komen vrij algemeen voor. Het is een normale reactie van de hersenen: als het menselijk brein te weinig input van buitenaf krijgt, gaat het zelf op zoek naar klank en beeld.

Stoma en goesting

“Je hebt nog goesting in het leven, dus heb je ook nog goesting in seks”, stelt stomadraagster Nieke van den Assem (32) onomwonden. Omdat ze het taboe rond stoma en seksualiteit wil helpen doorbreken, doet ze in Samana Magazine haar verhaal.

Breda, de Beste Binnenkant van Nederland

Breda als een bestemming voor een dagje uit ligt niet voor de hand. Onterecht. Op een uurtje rijden of sporen ben je er al. Net over de Belgisch-Nederlandse grens kom je er terecht in de ‘Beste Binnenstad van Nederland.’ Breda heeft een hele reeks arrangementen beschikbaar. Eén van die arrangementen, een tweedaags verblijf, met alles erop en eraan, kan je deze maand winnen.

Gespecialiseerd Team Bemiddeling begeleidt naar betaald werk

Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB) begeleidt permanent een tienduizendtal werkzoekenden met een arbeidsbeperking of een gezondheidsprobleem naar een betaalde job. Het maakt niet uit welke uitkering de werkzoekende ontvangt. Wie bijvoorbeeld een ziekte-uitkering ontvangt wordt, in samenspraak met de adviserende arts, door GBT onder de arm genomen in zijn/haar zoektocht naar betaald werk of een passend alternatief.

Bibian Mentel, Paralympisch kampioene

Dat iemand twee keer goud neemt op de Paralympische Spelen in Pyeongchang is op zich al een prestatie. Maar als je dat zoals de Nederlandse snowboardster Bibian Mentel doet na tot negen keer toe kanker te hebben overwonnen, dan is dat echt om stil van te worden. Haar levensverhaal en haar boek, ‘Kutkanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten’, zijn dat ook.

Meer lezen? Abonneer je op Samana Magazine! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, voor 10 nummers. Aan te vragen via magazine@samana.be.

vrije tijd      0 reacties       14 september 2018

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties