Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

4 redenen om op reis te gaan

Reizen, als mantelzorger is dat misschien het laatste waar je aan denkt. Daar hebben we alle begrip voor! Moest je toch twijfelen, hier heb je alvast 4 redenen waarom een reis je goed zou doen. Met dank aan de fantastische posters van Loesje!

1. Uitrusten

Als mantelzorger heb je een druk leven. Het allemaal bolwerken zodat de draagkracht en -last mooi in evenwicht zijn is een hele uitdaging. Daarom is het belangrijk om op tijd en stond een rustmoment in te bouwen. Als je op reis gaat, zorg er dan voor dat je voldoende kan uitrusten.

2. Herbronnen

Tijdens de ideale reis kan je naast uitrusten, ook herbronnen. Dagelijks verlies je heel wat energie. Probeer daarom op reis naar activiteiten te doen die je energie geven, in plaats van opslorpen. Terug thuis kan die nieuwe dosis energie hopelijk een tijdje mee!

3. Zelfreflectie

Wanneer je op reis bent, is het de ideale moment om eens even alles op een rijtje te zetten. Waar maak je je zorgen over? Waar word je gelukkig van? Wat zou je kunnen verbeteren? Het zijn allemaal vragen waar je thuis misschien niet meteen mee bezig bent. Toch is het belangrijk om die denkoefening te doen.

4. Bijtanken

Als mantelzorger draait een groot deel van je leven rond de zorg voor een ander. Maar ben je zelf voldoende bezig met je eigen gezondheid? Wanneer je op reis bent, probeer dan wat meer aan jezelf en je eigen gezondheid te denken. Het kan altijd beter!


Lees ook: Als mantelzorger op vakantie? Ontdek de mogelijkheden!

reiskriebels      0 reacties       19 april 2017

Mantelzorger van de week: Michel Van Deyck

Michel zorgt voor zijn vrouw met ALS. De zorg is zwaar, maar Michel houdt met veel liefde vol. Door de ...

mantelzorger van de week      3 reacties

Mantelzorger volgt praatcafé mantelluisteren

Mantelzorger Carine zorgt voor haar broer met een mentale handicap. Zelf heeft ze het syndroom van Brugada, een aangeboren hartafwijking. ...

beleving      0 reacties