Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Hoe je 5 keer wint door te wandelen

Je hoeft niet meteen een atleet te worden, wanneer je iets van sport of beweging wilt inpassen in je leven. Neem nu wandelen, dat kan iedereen. En het biedt je heel wat praktische én fysieke voordelen.

1. Overal en altijd

Ontdek al wandelend de mooiste plekjes in je buurt of verder weg.

2. Gratis en voor niets

Meer dan een paar goede, comfortabele schoenen heb je eigenlijk niet nodig.

3. Beweging en conditie

Om te wandelen moet je geen uitzonderlijk uithoudingsvermogen hebben. Maar je verbruikt wel een deel van de energie die je gedurende de dag via je voeding hebt opgenomen. Het is bovendien beter om langer en trager te wandelen, dan korter en sneller.

4. Veilig en weldadig

De kans dat je door te wandelen een blessure oploopt, is erg klein. Het is zelfs goed om je gewrichten en spieren soepel te houden.

5. Ontspannend en inspirerend

Een wandeling is het ideale moment om de zorgen van de dag los te laten en te ontspannen.

Wandel jij veel? Wat is je favoriete wandelplekje?

gezondheid      2 reacties       07 juli 2016
Cyriel D. liet reactie achter

Alleen puntje 5 is niet altijd juist: als je ongerust omtrent je zorgbehoevende buiten gaat is er geen ontspanning, erger nog: je gaat hoe langer hoe minder wandelen. Als je echter die ongerustheid even kan opzij zetten is er inderdaad niets gemakkelijker, overal doenbaar, en deugddoend als wandelen. Favoriete wandelplekje: liefst met mijne chou, maar alleen is zelfs de drukste straat tof.
Tip: Wandelen voor mantelzorg op 18 juni in Grimbergen, parel van Brabant!

Karen H. liet reactie achter

Ik ben het helemaal met je eens, Cyriel. Wandelen om even uit te waaien, kan zeer deugddoend zijn en het helpt overal en is makkelijk doenbaar. Zelfs in je eigen tuin!We wandelen op 18 juni samen met alle mantelzorgers en sympathisanten om aandacht te vragen voor Mantelzorg! In het kader van de dag van de mantelzorg, willen we iedereen oproepen om mantelzorgers in hun buurt een hart onder de riem te steken door hen een schouderklopje, een complimentje en/of een kaartje of een waardeerbon te schenken. Of gewoon met ons mee te komen wandelen natuurlijk. Het parcours is rolwagentoegankelijk en ook aan een hapje en een drankje is gedacht. We beginnen en eindigen op de Karrekeskermis van Eigen Thuis. Meer info via mantelzorg.smb@samana.be.

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties