Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

3 activiteiten die je niet mag missen in maart!

Deze maand staat volledig in het teken van zelfzorg. Niet onbelangrijk, als je mantelzorger bent. Neem jij te vaak te veel hooi op je vork? Neem wat tijd voor jezelf en neem deel aan een van deze drie activiteiten. Bij elk van de activiteiten sta jij, als mantelzorger, centraal.

1. Infocafé: au, mijn rug! - 13 maart - Schoten

Mantelzorg is fysiek inspannend en kan belastend zijn voor je rug. Op de juiste manier heffen en tillen is een kunst. Heb jij het onder de knie? Tijdens dit infocafé krijg je aan de hand van praktische oefeningen de juiste tiltechnieken aangeleerd. Zo kan je rugklachten voorkomen!

Meer info? Klik hier.

2. Infomoment: gezond en fit de lente in! - 16 maart - Maaseik

Aan de hand van twee workshops word je klaargestoomd voor de start van de lente. In de eerste workshop leer je gezonde en lekkere lentegerechtjes klaar te maken, die niet duur zijn of veel tijd kosten. De tweede workshop staat in het teken van een goede nachtrust. Je krijgt tips om beter en gezonder te slapen.

Meer info? Klik hier.

3. Ontmoeting en voorstelling documentaire ‘Tot in den draai’ - 21 maart - Merchtem

Verwen jezelf met een filmavond. ‘Tot in den draai’ gaat over leven met het einde in zicht. Het is een aangrijpende film die je doet stilstaan bij de eindigheid van het leven, maar je ook aanspoort om bewuster om te springen met je tijd. Nadien kan je met een drankje napraten onder lotgenoten. Benieuwd? Bekijk alvast de trailer:

Meer info? Klik hier.

gezondheid      0 reacties       08 maart 2017

Mantelzorger van de week: Gust Van Peer

Wat begon met spraakproblemen, bleek al snel PSP te zijn, een zeldzame hersenziekte. Stilletjes aan moest Gust meer en meer ...

mantelzorger van de week      9 reacties

Op zoek naar heldere momenten bij dementiepatiënten

Marianne Stevens is loopbaanbegeleidster en therapeut voor mantelzorgers van dementiepatiënten. Haar streefdoel? “Mantelzorgers echt in contact laten treden met de ...

gedachtenvoer      1 reactie