Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

ZoJong! Het eerste online platform voor jonge mantelzorgers

Julie is 21 en studeert pedagogische wetenschappen aan de UGent. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter het eerste online platform voor jonge mantelzorgers. Haar doelgroep omvat twintig- tot veertigduizend jongeren onder de 25 jaar die zorgen voor iemand met een ziekte, beperking, verslaving of iemand met psychische problemen.

In tegenstelling tot volwassen mantelzorgers, krijgen jonge mantelzorgers geen steun en tegemoetkoming van de overheid. Volgens Julie verdienen ze meer erkenning. Ze hoopt dat haar platform ZoJong! een lichtpuntje is voor jonge mantelzorgers die soms geconfronteerd worden met donkere ervaringen.

Als jonge mantelzorger kan je er, anoniem en in alle veiligheid, je verhaal delen. Ook personen die hun verhaal liever niet willen delen, maar wel steun vinden in de ervaringen van anderen, een luisterend oor zoeken of even willen chatten kunnen op het platform terecht. Op de website vind je handige tips & tricks die je helpen jezelf niet te verliezen in de mantelzorg, advies die zowel jong als oud kan gebruiken.

Neem zeker een kijkje op de website van ZoJong!

beleving      0 reacties       08 oktober 2021

Oproep: Samana TV zkt. mensen met een droom

Ken je Samana TV al? Je leest er hier alles over. Wist je dat Samana TV dromen waarmaakt?Ben je geraakt …

beleving      0 reacties

Mantelzorger van de week: Liesbet

Liesbet zorgt, samen met haar zussen, voor haar papa van 81 jaar. Hoe ervaart Liesbet haar taken als mantelzorger? Wat …

mantelzorger van de week      1 reactie