Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Ik zorg voor jou

Vanavond  op RTL4 de tweede aflevering van 'Ik Zorg Voor Jou', een programma waarin Peter van der Vorst samen met een professioneel zorgteam aan de slag gaat om emotioneel en fysiek overbelaste mantelzorgers te ontlasten.

Nederland telt 4 miljoen mantelzorgers. Soms is de zorg die ze dragen zo zwaar dat deze mantelzorgers zelf overbelast raken. Het zorgteam gaat aan de slag om de zorg zo te regelen dat het leven van de mantelzorger makkelijker wordt.

In deze tweede aflevering staat het verhaal van Marlies en Ronald centraal. Anderhalf jaar geleden kreeg de 46-jarige Ronald totaal onverwacht een dubbel hersenstaminfarct. Nu is hij halfzijdig verlamd en kan nauwelijks meer praten. Hij is volledig afhankelijk van zijn vrouw Marlies. Zij zorgt voor haar man, het huishouden en hun twee jonge kinderen. Maar het wordt haar teveel. Ze mist haar maatje. Hoe moet dit jonge gezin verder?

'Ik Zorg Voor Jou' is er elke woensdag om 21.30 op RTL4. Bekijk hier de trailer.

beleving      0 reacties       13 januari 2016

Mantelzorger van de week: Galiene Thoelen

Galiene is 22 jaar en samen met haar vader mantelzorger voor haar moeder. Die heeft een zeldzame ziekte en kan ...

mantelzorger van de week      1 reactie

Recepten om beter voor jezelf te zorgen

Iedereen beaamt hoe moeilijk en belastend mantelzorg wel is. En hoe belangrijk dat een mantelzorger ook goed voor zichzelf zorgt. ...

beleving      0 reacties