Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Opstart Mok

Met de oprichting van het Mok (lees M-oké) - het mantelzorgoverlegkomitee - willen de 6 Vlaamse verenigingen van gebruikers en mantelzorgers hun belangenbehartigende en adviserende functie beter realiseren. Het Mok wil een cruciale schakel vormen tussen de overheid en de individuele mantelzorgers en gebruikers. Het Mok vertrekt daarbij steeds vanuit de expertise, inzichten en ervaringen van mantelzorgers en gebruikers.

Grote uitdagingen

De belangenbehartigende uitdagingen op het vlak van mantelzorg zijn groot. Denken we maar aan het realiseren van een goed evenwicht mantelzorg en arbeid, de maatschappelijke waardering van mantelzorgers, de betrokkenheid van mantelzorgers in de organisatie van zorg, de bescherming (op verschillende terreinen) van mantelzorgers, ...

Mantelzorgers hebben hier recht op.  Hun vaak grenzeloze inzet maakt dat zorgbehoevende mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.   Zij zijn de belangrijkste speler in de vermaatschappelijking van de zorg en dragen op een belangrijke wijze bij aan een zorgzaam Vlaanderen.

Samen met alle andere actoren hoopt het Mok een eigen bijdrage te leveren aan een optimaal en gecoördineerd beleid t.a.v. mantelzorgers en gebruikers om zo de situatie van mantelzorgers én gebruikers te verbeteren.

Voor meer informatie en contact:
Mok – Mantelzorgoverlegkomitee – Johan Tourné – 0476.46 67 69 - johan.tourne@cm.be

actua      0 reacties       24 juni 2015

Mantelzorger van de week: Maureen Billiaert

Mantelzorg werd Maureen met de paplepel ingegeven. Voor ze haar vader verloor aan kanker, zorgde ze voor beide ouders. Vandaag ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Nieuw initiatief: ‘Wij rouwen mee’

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Gelukkig vind je vaak troost bij familie en vrienden. Al is dat in tijden van ...

beleving      0 reacties