Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Nieuw : Dementiekompas Limburg

Het dementiekompas is een ‘waaier’ met informatie die je op een eenvoudige manier wegwijs maakt in de wereld van dementie. Het is voornamelijk bedoeld om mantelzorgers van mensen met dementie wegwijs te maken in hun zoektocht naar antwoorden binnen het Limburgs zorglandschap.

Daarnaast kan het echter ook een zeer handige tool zijn voor hulpverleners om zelf een duidelijker zicht te hebben op het ruime aanbod aan diensten en voorzieningen in Limburg en om mantelzorgers gericht te kunnen doorverwijzen.

Op de voorzijde biedt het dementiekompas via vraag en antwoord zicht op het ruime aanbod aan diensten en voorzieningen in de zorg voor mensen met dementie. Twintig vragen zijn ingedeeld in rubrieken:  ‘niet-pluis-gevoel- en diagnosefase’, ‘omgaan met dementie’, ‘jongdementie’, ‘opvangen, (ver)zorgen, grenzen stellen’, ‘veiligheid’ en tenslotte ‘ondersteuning’. 

Op de keerzijde staan 20 zeer praktische en eenvoudige tips voor communicatie en omgang met personen met dementie. 

Ook de ‘Limburgse sociale kaart’, met name alle contactgegevens van het Limburgse aanbod, is gekoppeld aan het dementiekompas. Die kun je terugvinden op de website van het Expertisecentrum Dementie Contact: www.ecdcontact.be. 

Het dementiekompas is verkrijgbaar bij het Expertisecentrum Dementie Contact: ecd.contact@ocmwhasselt.be
T. 011 30 88 51
A.Rodenbachstraat 29/9 - 3500 Hasselt

De vraagprijs voor het dementiekompas voor professionelen bedraagt € 3,00. Mantelzorgers betalen € 1,00 voor een exemplaar.

actua      0 reacties       20 november 2014

Mantelzorger van de week: Maureen Billiaert

Mantelzorg werd Maureen met de paplepel ingegeven. Voor ze haar vader verloor aan kanker, zorgde ze voor beide ouders. Vandaag ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Nieuw initiatief: ‘Wij rouwen mee’

Afscheid nemen is altijd moeilijk. Gelukkig vind je vaak troost bij familie en vrienden. Al is dat in tijden van ...

beleving      0 reacties