Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Mechelen geeft meer steun aan mantelzorgers

Als het goed is zeggen we het ook !

De stad Mechelen verhoogt het budget voor mantelzorgers tot € 100 000. Daarnaast wordt ook een proefproject opgestart om mantelzorgers beter te begeleiden en te informeren.

Op dit ogenblik ontvangen meer dan 270 Mechelaars een maandelijkse mantelzorgtoelage. Drie keer meer dan in 2012 ! Voor 2015 wordt het budget van de gemeentelijke mantelzorgtoelage dan ook stevig verhoogd, tot € 100 000. Ook het reglement is administratief vereenvoudigd, waardoor de drempel om de toelage aan te vragen is verlaagd.

Daarnaast start het Sociaal Huis van Mechelen in oktober een pilootproject in samenwerking met Thomas More. Tien tot vijftien mantelzorgers kunnen dan deelnemen aan een intensief trainingstraject van 6 maanden. De deelnemers komen om de 2 weken samen en krijgen ook individuele begeleiding thuis. Op die manier wil men tot betere informatie en beter contact tussen - vooral de meest kwetsbare - mantelzorgers komen.

Wil je weten of jouw gemeente een mantelzorgpremie uitreikt?

Raadpleeg dan de brochure 'Een mantelzorgpremie in elke gemeente'Je kunt ook een papieren exemplaar bestellen via daisy.celis@cm.be.

Bron : Het Nieuwsblad 18-08-2015

actua      0 reacties       18 augustus 2015

Jonge mantelzorgers in cijfers

Jonge mantelzorgers steken thuis een extra handje toe omdat broer, zus of iemand van de ouders ziek is, een beperking ...

actua      0 reacties

Mantelzorger van de week: Marleen K.

Marleen zorgt voor haar vader met beginnende dementie. Het ‘zorgen voor’ zit in haar genen. Toch is het niet altijd ...

mantelzorger van de week      2 reacties