Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

PC-programma toont al uw vaccinatiegegevens

Met de nieuwe computertoepassing 'Patient HealthViewer' kan elke Vlaming zelf nagaan welke inentingen hij toegediend heeft gekregen. Dat gebeurt via een gratis te downloaden computertoepassing die Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) gisteren heeft voorgesteld.  

"Mensen zijn zich meer en meer bewust van het belang van inentingen. Maar als je hen vraagt welke inentingen ze hebben gehad, weten ze dat vaak niet. Daarom is er nu Patient HealthViewer, dat iedere Vlaming een overzicht geeft van de gekregen vaccinaties, met de datum, naam en dosis en de ziekte waartegen hij of zij werd gevaccineerd. Door de Vlaming toegang te verschaffen tot zijn eigen medische gegevens, kan hij beter deelnemen aan zijn zorg", zegt minister Vandeurzen. Iedereen kan de Patient HealthViewer gratis downloaden op de website van zijn mutualiteit. Eerst moet de patiënt daarvoor toestemming geven via de elektronische identiteitskaart.

medisch      0 reacties       18 juni 2014

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar ...

vrije tijd      0 reacties

5 tips ten tijde van het coronavirus

Nu het coronavirus ons land in zijn greep houdt, zitten de meesten onder ons thuis om de verspreiding van het ...

actua      0 reacties