Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

08 maart 2019 - 14:32
Mieke . plaatste een vraag

Masterproef: zorglast en gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven van mantelzorgers bij personen met een beroerte

Liesbeth Emonds, studente Master in Management en Beleid in de gezondheidszorg aan de VUB te Brussel, heeft voor haar masterproef het onderwerp ‘Zorglast en gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven van mantelzorgers bij personen met een beroerte’ gekozen.

Het doel van haar studie is de ervaren zorglast te meten van mantelzorgers bij personen met een beroerte. Verder wil ze bepalen of er een verband is tussen de ervaren zorglast en de gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven van de mantelzorger. Bijkomend wil ze nagaan of er een verschil is in de mate waarin de onzichtbare (neuropsychologische) gevolgen een invloed hebben op de zorglast ten opzichte van de zorglast, die ervaren wordt bij fysieke beperkingen.

Indien u wilt meewerken aan haar onderzoek, kan u de vragenlijst invullen. De vragenlijst is bedoeld voor mantelzorgers ouder dan 18 jaar, die zichzelf als primaire mantelzorger beschouwen van personen met een beroerte en waarvan de beroerte minstens een jaar geleden plaatsvond.

De vragenlijst kan u via volgende link invullen: https://minf.vub.ac.be/survey/index.php/374191?lang=nl. Of u kan een papieren versie aanvragen via Liesbeth.Maria.Emonds@vub.ac.be.

De verwerking van de antwoorden gebeurt steeds volledig anoniem.


1
08 maart 2019 - 19:30
Els S. liet reactie achter

Done! Duidelijke vragenlijst. Succes met je studie, Mvg, Els.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie toevoegen. Je kan hier inloggen of hier registreren als je nog geen account hebt.