Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Mantelzorgverzekering is een feit

Goed nieuws op deze Dag van de Mantelzorg: binnenkort kunnen mantelzorgers een speciale verzekering nemen. Die dekt de aansprakelijkheid, lichamelijke schade en schade aan toestellen die voor de mantelzorg gebruikt worden. Ook een rechtsbijstandverzekering zit in het pakket.

Wanneer je een naaste verzorgt, kan je zelf lichamelijke letsels oplopen, bijvoorbeeld aan je rug door iemand op te heffen. Ook kan er al eens een hulptoestel stuk gaan. In sommige van deze gevallen - als je iemand van buiten je familie verzorgt - kan je een beroep doen op je familiale verzekering. Maar veel gevallen zijn niet gedekt. Daarom vroegen mantelzorgverenigingen al langer een betaalbare verzekering specifiek voor mantelzorgers.

Vicepremier Kris Peeters, die vandaag nog eens expliciet alle mantelzorgers bedankte, nam het initiatief voor een mantelzorgverzekering. Op zijn vraag bieden verschillende verzekeringsmaatschappijen binnenkort zo’n polis aan. De enige voorwaarde om de polis te nemen, is lid zijn van een van de zeven mantelzorgverenigingen, waaronder Ziekenzorg CM, OKRA, Ons Zorgnetwerk, Steunpunt Thuiszorg, Liever Thuis en S-Plus Mantelzorg.

wetgeving financieel      1 reactie       23 juni 2015
Patrick V. liet reactie achter

Super! Ik heb echt het gevoel dat er meer en meer aandacht gaat naar mantelzorgers, met dank aan Kris Peeters! Hopelijk komt het nu allemaal wat in een stroomversnelling, zodat wij mantelzorgers een beetje ontlast worden.

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties