Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Zes activiteiten voor mantelzorgers in april

Trek erop uit deze maand! Inspiratie nodig? Onze kalender staat deze maand weer vol interessante of ontspannende activiteiten. Wij selecteerden er alvast zes die je niet wil missen. Of neem een kijkje in onze kalender voor alle activiteiten.

1. Gespreksgroep ‘Laat de zorg niet ontsporen’ – 19 april – Kortenberg
Tijdens deze gespreksgroep dient het thema ‘Laat de zorg niet ontsporen’ als rode draad, maar er is ook ruimte om over andere dingen te praten. Deelnemers kunnen kiezen om al dan niet zelf aan het woord te komen. Luister mee!

2. Cursus ‘Mantelkracht’ – 23 april – Herselt
Anderen begrijpen niet altijd hoe moeilijk het is om voor iemand te zorgen en welke stress, zorgen en twijfels daarbij komen kijken. Daar wil de cursus ‘mantelkracht’ iets aan doen. Wissel tips uit, lucht je hart en leer naar jezelf kijken. Zo geraak je weer extra gemotiveerd.

3. Inspiratiemoment ‘De grote levensvragen’ – 23 april – Mechelen
Drie mensen die geconfronteerd worden met ziekte en mantelzorg vertellen je – in een gesprek met Johan Van der Vloet, theoloog en psycholoog – wat zij hebben meegemaakt en hoe dat hun kijk op het leven veranderde. Laat je inspireren en troosten!

4. Mantelzorgcafé – 25 april – Aarschot
Een mantelzorgcafé is een plaats en een moment waar mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. Met de ondersteuning van vrijwilligers is er plaats voor heel wat gezelligheid, warme babbels en het uitwisselen van ervaringen. Ontmoet andere mantelzorgers!

5. Filmvoorstelling ‘The diving bell and the butterfly’ – 29 april – Pulle
Eind 1995 wordt Jean-Dominique, hoofdredacteur van het Franse magazine Elle, getroffen door een beroerte. Nadien kan hij alleen zijn linkerooglid nog bewegen. Een therapeute met engelengeduld ontwikkelt een methode om met hem te communiceren en ze schrijven een boek. Laat je ontroeren!

6. Workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ – 30 april – Oostende
Samana maakte het boekje ‘Klein geluk voor de mantelzorger in Vlaanderen’, een boek vol ‘recepten’ en tips om mee aan de slag te gaan in je eigen mantelzorgsituatie. En nu zijn er ook workshops. Daar leer je de ‘recepten’ en tips uit het boek te gebruiken. Zorg voor jezelf!

vrije tijd      0 reacties       05 april 2019

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties