Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Vakantie is ...

Mantelzorger Carine zorgt voor haar broer met een mentale handicap. Zelf heeft ze het syndroom van Brugada, een aangeboren hartafwijking. De combinatie zorg, werk en gezin is niet altijd gemakkelijk. Nu is het even genieten van een welverdiende vakantie.

Het is de laatste dag van juli, onze derde vakantiedag. Na de tropische temperaturen van een tijdje geleden is het nu heerlijk koel. Vandaag zijn de wolken aan de macht. Een flauwe zonnestraal doet haar best om nu en dan wat kleur te geven aan weer een nieuwe morgen. Al snel valt er een malse bui naar beneden, een geschenk voor de natuur. Wij blijven voorlopig binnen. Ik laat het allemaal op me afkomen tijdens mijn ‘staycation’.

Dit jaar geen vreemde oorden voor ons. We blijven gezellig thuis. Geen valiezen maken en uren in de auto doorbrengen. We starten de dag met te luisteren naar ons lichaam. Wat lukt ons vandaag? Gaan we fietsen of wandelen? In elk geval geen stappen tellen of kilometers verslinden. We doen het op ons eigen tempo. Ik geniet van het comfort van mijn elektrische fiets, zeker wanneer de wind mijn krachten op de proef stelt.

Tussendoor lassen we enkele welverdiende pauzes in. We versterken de innerlijke mens met een frisdrankje, biertje of koffietje terwijl we genieten van het uitzicht. Zalig toch!

Na een jaar vol verplichtingen als mantelzorger, werknemer en hartpatiënte voelen de voorbije dagen als een enorme luxe. Niets moet, alles mag.

Fijne vakantie mantelzorgers!

- Carine

vrije tijd      0 reacties       07 augustus 2019

Mantelzorger van de week: Christel Verschueren

Christel zorgt voor zoon Robbe. Zes jaar geleden kreeg hij de diagnose van CVID, een immuniteitsziekte. Twee jaar geleden kwam daar ...

mantelzorger van de week      5 reacties

Campagne YOUNG HEROES voor jonge mantelzorgers

Duizenden jongeren en kinderen in Vlaanderen doen aan mantelzorg. Ze nemen verschillende zorgtaken op zich binnen hun gezin of omgeving. ...

belangen      0 reacties