Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Nood aan een mantelzorgpauze?

Heb jij tijd om er even tussenuit te knijpen? Nu het zomer is, heb je zin om op reis te gaan of tenminste een dagje iets leuks te doen. Maar als mantelzorger is dat niet evident. Als de zorg zeer intensief is, komt tijd voor jezelf vaak op de tweede plaats. Toch zijn er verschillende mogelijkheden. Wij sommen ze voor je op.

Zoek vervanging

Misschien kunnen vrienden of familie bijspringen. Of je kan beroep doen op vrijwilligers. Vraag hiervoor raad aan je ziekenfonds.

Dag- en nachtopvang en vakantie- en weekendopvang

Personen met verschillende zorgnoden kunnen hier voor een korte periode worden opgevangen. Hier vind je meer info.

Centrum voor kortverblijf

Bij een centrum voor kortverblijf kan je terecht voor de tijdelijke verzorging en opvang van ouderen. De dienstverlening is hier grotendeels dezelfde als in een woonzorgcentrum. Enkel zorgbehoevenden die 65 jaar of ouder zijn, kunnen in zo’n centrum terecht.

Zorgboerderij of gastgezin

De zorgbehoevende kan, waar mogelijk, helpen op een land- of tuinbouwbedrijf of opgevangen worden bij een gastgezin. Deze vorm van respijtzorg is zeer flexibel en kan gaan over een paar uur, een dag of over een langere periode.

Blijven reizen van Ziekenzorg CM

Ben je lid van Ziekenzorg CM? Dan is ‘Blijven reizen’ misschien iets voor jou. Ziekenzorg CM biedt vakanties aan die aangepast zijn aan de noden en wensen van chronisch zieke mensen, mensen met een handicap en hun mantelzorgers. Het aanbod is uitgebreid en omvat groepsvakanties, individuele vakanties en bedevaarten.

Met welke vorm van respijtzorg heb jij al ervaring?

vrije tijd      0 reacties       10 juli 2015

Trendpeiling: 10 behoeftes van de mantelzorger

Ma-zo nam een grootschalig onderzoek af om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van mantelzorgers. Vandaag kom je te ...

trendpeiling      0 reacties

Mantelzorger van de week: Louis Thys

Louis zorgt voor zijn vrouw, Flora. Zij heeft de ziekte van Alzheimer. Haar karakter is enorm veranderd door de ziekte, ...

mantelzorger van de week      3 reacties