Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Nederland geeft het goeie voorbeeld

In het najaar start op RTL 4 een nieuw programma : Ik Zorg Voor Jou. In dat programma springt presentator Peter Van der Vorst in de bres voor de mantelzorgers. Het is volgens Van der Vorst tijd om dit maatschappelijke thema aan te kaarten.

“Nederland telt 2,6 miljoen mensen die naast hun normale bezigheden langdurig zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, Velen van hen hebben het zwaar. Door allerlei bezuinigingen wordt het voor veel van hen steeds lastiger om die zorg te organiseren. Bovendien durven veel mantelzorgers niet eens om hulp te vragen, waardoor ze overbelast raken en zélf hulp nodig hebben.”

In het nieuwe programma 'Ik Zorg Voor Jou' gaat Van der Vorst mantelzorgers met een professioneel team ondersteunen. Mantelzorgers die hulp kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden via rtl.nl/ikzorgvoorjou.

'Ik Zorg Voor Jou' wordt gemaakt in samenwerking met Mezzo, een Nederlandse vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander.

Ga jij kijken?

vrije tijd      0 reacties       18 maart 2015

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar ...

vrije tijd      0 reacties

5 tips ten tijde van het coronavirus

Nu het coronavirus ons land in zijn greep houdt, zitten de meesten onder ons thuis om de verspreiding van het ...

actua      0 reacties