Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Nederland geeft het goeie voorbeeld

In het najaar start op RTL 4 een nieuw programma : Ik Zorg Voor Jou. In dat programma springt presentator Peter Van der Vorst in de bres voor de mantelzorgers. Het is volgens Van der Vorst tijd om dit maatschappelijke thema aan te kaarten.

“Nederland telt 2,6 miljoen mensen die naast hun normale bezigheden langdurig zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid, Velen van hen hebben het zwaar. Door allerlei bezuinigingen wordt het voor veel van hen steeds lastiger om die zorg te organiseren. Bovendien durven veel mantelzorgers niet eens om hulp te vragen, waardoor ze overbelast raken en zélf hulp nodig hebben.”

In het nieuwe programma 'Ik Zorg Voor Jou' gaat Van der Vorst mantelzorgers met een professioneel team ondersteunen. Mantelzorgers die hulp kunnen gebruiken, kunnen zich aanmelden via rtl.nl/ikzorgvoorjou.

'Ik Zorg Voor Jou' wordt gemaakt in samenwerking met Mezzo, een Nederlandse vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander.

Ga jij kijken?

vrije tijd      0 reacties       18 maart 2015

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties