Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Maczima december

Maczima is het tijdschrift van Ziekenzorg CM. Het verschijnt 10 keer per jaar en biedt informatie over de brede leefwereld van zieke personen en mantelzorgers. Maczima brengt boeiende dossiers, getuigenissen, reportages, praktische informatie over mode, toerisme, aanpassingen,voorzieningen, enzovoort. Deze maand in Maczima :

Wat na de mantelzorg?
Ziekenzorg CM organiseert tweemaal per jaar besprekingsmomenten voor mantelzorgers. In het voorjaar brachten we mantelzorgers samen rond erkenning en waardering en in september en oktober werkten we rond het thema ‘wat na mantelzorg’ voor rouwende mantelzorgers.

Alain Remue, hoofd Cel Vermiste Personen
Daar waar iemand verdwijnt, komt Alain Remue in beeld. Al negentien jaar is hij het gezicht en de stem van de Cel Vermiste Personen in ons land. We vroegen hem wat hij en zijn team precies doen en hoe ze omgaan met de ellende waarmee ze veelvuldig geconfronteerd worden.
 
Vroegtijdig psychische problemen herkennen
Iedereen heeft al eens een dip of een baalhumeur. De ene al wat vaker of wat heftiger dan de andere. Maar zijn de signalen dat het iemand niet gaat, altijd zo vrijblijvend? Wanneer is er wel degelijk iets meer aan de hand?
 
Waardige behandeling voor vrouwen met fistula
In het centrum Dimol in het West-Afrikaanse Niger verblijven vrouwen die herstellen van fistula, een opening tussen de vagina en de blaas of endeldarm met incontinentie als gevolg. Naast medische zorg en onderdak, biedt Dimol de vrouwen ook vorming, alfabetisering en naailessen.
 

vrije tijd      0 reacties       01 december 2014

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar ...

vrije tijd      0 reacties

5 tips ten tijde van het coronavirus

Nu het coronavirus ons land in zijn greep houdt, zitten de meesten onder ons thuis om de verspreiding van het ...

actua      0 reacties