Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: ‘Zorgenmeisje’

Zorgenmeisje vertelt het hoopvolle verhaal van auteur en moeder Frauke en zorgenkind Marie. Door Maries aandoening staat hun hele leven op zijn kop, maar na elke uitdaging vinden ze weer een nieuw evenwicht. Ze leren nieuwe vriendschappen koesteren, de zorg omarmen en de kleine dingen appreciëren. 

Toch is Frauke bang voor de toekomst. Het besef dat ze levenslang voor haar dochter zal moeten zorgen, komt hard aan. Ze vraagt zich af of ze krachtig genoeg zal blijven om ondersteuning te bieden en wie voor Marie zal zorgen als ze er niet meer is. De antwoorden op ‘technische’ vragen vindt ze wel, maar ze mist de ervaringen van andere mantelzorgers in een gelijkaardige positie. Daarom wil ze haar verhaal delen. Buiten dit boek, startte ze ook een blog, Wervelkind, en geeft ze workshops.

Zorgenmeisje, Levenslang mantelzorger,
Frauke Cosaert,
Uitgeverij Manteau,
€ 24,99

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       05 juni 2020

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties