Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: zorgen met zin

Wat doet mantelzorg met een persoon? Het staat buiten kijf dat mantelzorg je tot in het diepste van je ziel raakt. Daarnaast gooit het je leven helemaal overhoop. Volhouden is soms fysiek en/of mentaal een moeilijke opgave. Het boek ‘Zorgen met zin’ ondersteunt mantelzorgers bij hun zingevingsvragen.

Wat doet mantelzorg met jezelf en je medemens? Hoe ga je als mantelzorger om met gevoelens van zinloosheid, tekortschieten of eenzaamheid? Hoe geef je je grenzen aan? Het zijn enkele van de vragen waar de schrijvers van dit boek een antwoord op trachten te formuleren. En dat op zo’n praktisch en toegankelijk mogelijke wijze.

Zorgen met zin, hoe mantelzorg je raakt,
Gerrie Ham, Arie Jan de Lely en Judith Gerkema,
Boekencentrum,
€ 14,90

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       24 januari 2020

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties