Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: Mantelzorger der liefde

Hoe kan je alzheimer en dementie positiever benaderen? Dat is de vraag die Ingrid Keerstra in haar boek 'Mantelzorger der liefde' probeert te beantwoorden. De centrale boodschap: er is ook plaats voor verwondering, ontroering en plezier. Dat ondervind Ingrid zelf al meer dan twaalf jaar als mantelzorger voor haar moeder met alzheimer.

Met een gids vol praktische tips en voorbeelden uit de praktijk wil ze mantelzorgers een hart onder de riem steken. Daarnaast staan in het boek ook interviews met ervaringsdeskundigen zoals een dementiecoach, praktijkverpleegkundige en een dementieclown.

Mantelzorger der liefde,
Ingrid Keestra,
www.mantelzorgerderliefde.nl,
€ 14,50

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       07 februari 2020

Trendpeiling: 10 behoeftes van de mantelzorger

Ma-zo nam een grootschalig onderzoek af om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van mantelzorgers. Vandaag kom je te ...

trendpeiling      0 reacties

Mantelzorger van de week: Louis Thys

Louis zorgt voor zijn vrouw, Flora. Zij heeft de ziekte van Alzheimer. Haar karakter is enorm veranderd door de ziekte, ...

mantelzorger van de week      3 reacties