Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar man, Elane voor haar moeder. Vanuit deze persoonlijke ervaring vertellen ze openhartig over de (on)prettige momenten als mantelzorger. Die worden aangevuld met tips van zowel henzelf als andere mantelzorgers. De lezer loopt als het ware mee in een dag van iemand met dementie en zijn mantelzorger: van ’s ochtends bij het opstaan tot allerlei uitstapjes en de avondroutine.

Het boek is een handleiding in wat er toe doet met betrekking tot dementie, zowel qua zorg als qua benadering. Volgens de auteurs worden mantelzorgers door artsen nog te veel ontmoedigd om hun geliefde thuis te verzorgen. De centrale boodschap van het boek is dan ook bemoedigend en inspirerend.

Dementie. Onze zorg,
Elena de Ru en Elane Lazet,
Uitgeverij Gompel & Svacina,
€ 23,90

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       20 maart 2020

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties