Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: hartverwarmend boek over dementie

Zo goed als iedereen kent het begrip dementie. Het is een verzamelnaam voor een groep aandoeningen waarbij meerdere stoornissen in het cognitieve functioneren samen optreden. Vaak associëren we dit begrip met een negatieve impact op het leven van de patiënt en omstaanders. Met Kwijt wil Koen Dewulf hier verandering in brengen. 

Ook wanneer je dementie hebt, blijft het leven iets om te koesteren. Zingen, lachen, lezen, genieten en bewonderen, het kan nog allemaal. Dat merk je als mantelzorger van iemand met dementie zeker op. Dewulf bundelt liedjes, sketches en cartoons over de ziekte samen met verhalen van auteur Karel Michiels.

Dit boek is bedoeld om iedereen die met deze uitzichtloze aandoening te maken krijgt, een hart onder de riem te steken.

Kwijt, Wat dementie kan leren,
Koen Dewulf & Karel Michiels,
Willems Uitgevers,
€ 12,50

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen we boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

vrije tijd      0 reacties       24 oktober 2019

Mantelzorger van de week: Annita Meyers

Annita zorgt al sinds 1996 voor haar man. Na meer dan 20 jaar is dat voor haar vanzelfsprekend geworden, maar ...

mantelzorger van de week      7 reacties

Filmtip: Mother, gevoelig portret van zorgende moeder

Mother is een filmdocumentaire van Belgisch regisseur en producent Kristof Bilsen. Hij schetst het leven van Pomm, een zorgverlener voor westerlingen ...

vrije tijd      0 reacties