Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Deze maand in Samana Magazine

Hartchirurg Pedro Brugada aan het woord
Als je de naam Pedro Brugada googelt, kom je al snel uit bij ‘wereldvermaard hartspecialist’, ‘wereldautoriteit in hartritmestoornissen’ en ‘absolute wereldtop in zijn vakgebied’. De kennis en ervaring die hij in zijn indrukwekkende carrière opdeed, houdt Pedro Brugada niet voor zichzelf. Ondanks zijn overvolle agenda grijpt hij elke kans die hij kan grijpen om zijn inzichten en overtuigingen te delen met zo veel mogelijk andere mensen.

Dik.Lelijk.Wijf.
Tegenwoordig lijkt body shaming bijna een vanzelfsprekendheid te zijn geworden. De media vertellen jou zonder schroom hoe je kilootjes kan kwijtraken, hoe je te kleden om dunner te lijken, hoe juiste make-up je tekortkomingen zal camoufleren. De boodschap achter al dit ‘gulle’ advies: jij bent niet OK, doe er wat aan. En inderdaad, over één ding zijn wij het meestal eens: ons lichaam is niet wat het zou moeten zijn!

Gouden tips van een opruimcoach
Is het bij jou ook regelmatig chaos in huis? Kan je maar niet beslissen welke spullen je beter kan wegdoen? Rommel zorgt voor onrust en doelloos opruimen is verspilling van je kostbare tijd. Een helder en realistisch plan, zou dat niet handig zijn? Precies daarvoor zorgt Gwendoline van NetjesOpOrde. Als opruimcoach, ondersteunt ze mensen bij het op orde krijgen van hun leefomgeving.

In 33 dagen naar Santiago de Compostela
De 53-jarige professor Johan Swinnen is een wereldautoriteit in het kankeronderzoek. Toen zijn eigen zoon getroffen werd door een hersentumor, werd hijzelf van heel dichtbij geconfronteerd met de ziekte. Hij hield zijn belofte om ‘iets zots’ te doen als Pieter zou overleven en liep in 33 dagen van Leuven naar Santiago de Compostela aan een tempo van zo’n twee marathons per dag met een rugzak vol brieven van patiënten.

Meer lezen? Abonneer je op Samana Magazine! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, voor 10 nummers. Aan te vragen via magazine@samana.be.

vrije tijd      0 reacties       15 november 2018

Mantelzorger roept op tot solidariteit, een heel jaar lang

Mantelzorger Carine zorgt voor haar broer met een mentale handicap. Zelf heeft ze het syndroom van Brugada, een aangeboren hartafwijking. Ze pent ...

beleving      3 reacties

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar ...

vrije tijd      0 reacties