Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Deze maand in Maczima

Maczima is het tijdschrift van Ziekenzorg CM. Het verschijnt 10 keer per jaar en biedt informatie over de brede leefwereld van zieke personen en mantelzorgers. Maczima brengt boeiende dossiers, getuigenissen, reportages, praktische informatie over mode, toerisme, aanpassingen,voorzieningen, enzovoort. Deze maand in Maczima :

Verhalen voor het sterven gaan
Ook in ons digitaal tijdperk blijft het vertellen van sprookjes en verhalen onmisbaar. Omdat ze mooi zijn. Omdat ze woorden aanreiken om stil te staan of na te denken. Of omdat ze troostend zijn. Redenen genoeg om ook voor het sterven gaan, verhalen te vertellen …
 
Woordgebruik en handicap
Priscilla is MS-patiënte en hangt naar eigen zeggen van de beperkingen aaneen. Hoe zelfstandig ze ooit ook was, ze werd inmiddels voor honderd procent gehandicapt verklaard en is volledig afhankelijk. Maar een stem en een mening, die heeft ze nog wel. Ook over handicap en woordgebruik.
 
SOS slaap
Wie ’s nachts wakker ligt, voelt zich overdag niet lekker en dat kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. De meeste mensen met een slaapprobleem hebben moeite met inslapen of doorslapen en daar willen ze – liefst zo snel mogelijk – van af. Een goede slaaphygiëne kan veel oplossen.
 
Omgaan met stotteren
Ongeveer 110 000 Belgen stotteren. Sommigen onder hen ondervinden weinig hinder van de haperingen in hun spreken, voor anderen is het een zware last. Recent doken in de media berichten op over een bepaald medicijn dat het aantal stottermomenten doet dalen. Biedt dit nieuwe perspectieven voor mensen die stotteren?
 
Op de koffie bij Inge Vervotte
Inge Vervotte ruilde drie jaar geleden het politiek toneel in voor de sociale sector. Hoe ervaart zij het verschil tussen deze twee werelden? Over politieke aangelegenheden wil ze liever niet meer praten, wel over haar nieuwe boeiende job.

vrije tijd      0 reacties       05 november 2014

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar ...

vrije tijd      0 reacties

5 tips ten tijde van het coronavirus

Nu het coronavirus ons land in zijn greep houdt, zitten de meesten onder ons thuis om de verspreiding van het ...

actua      0 reacties