Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

8 activiteiten die je niet mag missen in februari!

In februari staan er opnieuw enkele interessante, leuke en ontspannende activiteiten voor je klaar. Wij kozen er acht uit die zéker de moeite waard zijn!

1. Infomoment: wegwijs in de thuiszorg – 8 februari – Eeklo

Hoe weet je welke thuiszorgdiensten er zijn en wat er allemaal mogelijk is? Tijdens dit infomoment geraak je wegwijs in de verschillende mogelijkheden, kom je te weten bij wie je terecht kan en worden al je vragen rond zorg beantwoord.

Meer info? Klik hier!

2. Cursus: positief denken – 19 februari – Sint-Niklaas

Wanneer je vaak negatief ingesteld bent, moeite hebt met relativeren en vindt dat anderen het beter doen dan jij, is deze cursus positief denken écht iets voor jou! Deze cursus bestaat uit acht sessies die je op weg helpen naar een positiever zelfbeeld.

Meer info? Klik hier!

3. Workshop: omgaan met dementie – 20 februari – Herentals

Omgaan met dementie is een hele zoektocht. Tijdens deze workshop krijg je de handvaten aangereikt om die moeilijke zoektocht wat meer richting te geven. Je krijgt inzicht in het theoretische kader en kan ervaringen uitwisselen met anderen.

Meer info? Klik hier!

4. Infomoment: goed geslapen – 21 februari – Averbode

Kom te weten hoe je slaap in elkaar zit en welke fabels er onterecht voor waar worden aangenomen. Daarenboven leer je vaardigheden om je slaap positief te beïnvloeden en ontdek je meer over het ontstaan van slaapproblemen en wat je eraan kan doen.

Meer info? Klik hier!

5. Infomoment: gezond en lekker koken – 22 februari – Mechelen

Hoe kan je gezond en lekker koken voor iemand die ziek of zorgbehoevend is? Veel mantelzorgers koken een aangepaste maaltijd voor de persoon waar ze voor zorgen. Dat vraagt tijd en energie. Tijdens dit infomoment krijg je tips om gezond, lekker én snel te koken.

Meer info? Klik hier!

6. Infomoment: anders leren omgaan met piekeren – 26 februari – Brugge

We piekeren allemaal wel eens. Soms kan piekeren echter ons leven beheersen. Tijdens deze vierdelige cursus krijg je vaardigheden aangeleerd om je piekergedrag aan te pakken. Het boek ‘Loslaten, ik pieker als ik niet tegenwoordig ben’ krijg je erbij.

Meer info? Klik hier!

7. Workshop: coachingprogramma voor mantelzorgers – 27 februari – Antwerpen

Zorgen voor iemand kan je voldoening geven, maar is vaak ook niet gemakkelijk. ‘Mantelkracht’ wil daar iets aan doen. Gedurende een aantal maanden kom je in een kleine groep samen met andere mantelzorgers om tips uit te wisselen, je hart te luchten en bij te leren.

Meer info? Klik hier!

8. Workshop: zelfzorg is goud waard – 27 februari – Hasselt

Wanneer je dagelijks instaat voor de zorg van anderen, komt het wel eens voor dat je de zorg voor jezelf uit het oog verliest. Toch is het belangrijk een gezond evenwicht te vinden tussen geven en nemen. Tijdens deze workshop kan je proeven van een eenvoudige manier om even op adem te komen.

Meer info? Klik hier!

Ontdek alle activiteiten in onze kalender!

vrije tijd      0 reacties       01 februari 2018

Mantelzorger roept op tot solidariteit, een heel jaar lang

Mantelzorger Carine zorgt voor haar broer met een mentale handicap. Zelf heeft ze het syndroom van Brugada, een aangeboren hartafwijking. Ze pent ...

beleving      3 reacties

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar ...

vrije tijd      0 reacties