Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

7 activiteiten voor mantelzorgers in november

Onze kalender in november staat bol van de interessante of ontspannende activiteiten. Wij pikken er zeven voor je uit. Benieuwd wat er nog te beleven valt? Neem een kijkje in onze kalender!

1. Infocafé ‘Mantelzorger, blijf je voor mij zorgen?’ – 8 november – Overijse

Tijdens het infocafé ontmoet je andere mantelzorgers en kan je naar aanleiding van een gespreksthema ervaringen uitwisselen. Deze keer bespreek je hulpmiddelen in de thuiszorg. Een ergotherapeut licht toe. Babbel met gelijkgestemden.

2. Cursus ‘Grenzen zonder schuldgevoel’ – 12 november – Hasselt

Vind jij het soms lastig om je grenzen aan te geven? En als je dan al nee zegt, voel je je dan schuldig? Gelukkig kan je leren nee zeggen zonder schuldgevoel. Dat leer je tijdens deze cursus. Leer ‘nee’ zeggen.

3. Parking ZIN - het eerste TIPZ’ festival – 15 tot 17 november – Antwerpen

Wat gebeurt er als je de ziekte van Parkinson even parkeert? Als je verder kijkt dan de ziekte en de kracht van het individu laat spreken? Ontdek het aan de hand van verschillende workshops, lezingen en tal van activiteiten. Bezoek het festival.

4. Infomoment ‘Sandwichgeneratie: balans zorg’ – 19 november – Hasselt

Heb jij kinderen die nog rekenen op je hulp, kleinkinderen waarop je past of ouders die meer en meer beroep doen op jou? Voel jij je soms 'gesandwiched' tussen de oudere en jongere generatie? Bewaak de balans tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

5. Praatcafé dementie ‘Zorg en stress bij mantelzorg’ – 21 november – Antwerpen

Dementie is een lang, slepend en emotioneel proces. Het is dan ook van belang om als mantelzorger stil te staan bij je eigen draagkracht en noden. Er komt een DEN-coach (Dementie en nu) praten en mantelzorger getuigen. Praat mee over dementie.

6. Infomoment ‘Altijd stand-by? Over de grenzen van mantelzorg’ – 27 november – Zandhoven

Als mantelzorger zorg je met hart en ziel voor de ander. Toch kom je voor serieuze vragen en uitdagingen te staan. We spreken in deze tijd nogal gemakkelijk over jezelf begrenzen, maar hoe doe je dat? Hier staat theologe Ilse Cornu bij stil. Begrens jezelf!

7. Infomoment ‘ Premies en tegemoetkomingen’ – 29 november – Eeklo

Als zieke wil je zo lang mogelijk thuis verzorgd worden. Maar aan thuiszorg hangt jammer genoeg een kostenplaatje. Gelukkig bestaan er allerhande tegemoetkomingen en premies waar je beroep op kan doen. Geraak wegwijs in het kluwen van tegemoetkomingen en premies.

vrije tijd      0 reacties       02 november 2018

Trendpeiling: 10 drijfveren van de mantelzorger

Ma-zo nam een grootschalig onderzoek af om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van mantelzorgers. In deze top tien ...

trendpeiling      0 reacties

Leestip: Te jong voor dementie

Het was een doodgewone vrijdagmiddag toen de wereld van Ingrid Van Spittael plots stilstond. Haar echtgenoot Leo werd gediagnosticeerd met ...

vrije tijd      0 reacties