Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

10 topactiviteiten in mei!

Zin om eropuit te trekken? In mei staan er weer een heleboel uitstapjes, infomomenten en cursussen gepland. Wij zetten er alvast 10 op een rijtje die je niet wilt missen!

1. Workshop ‘Draag zorg voor jezelf’ – 14 mei – Deinze
Sta stil bij je rol als mantelzorger. Want het lijkt vanzelfsprekend, maar een evidente keuze is het nooit. Hoe ga je om met je gevoelens? Hoe combineer je de zorg met andere dingen in je leven? Tijdens deze workshop krijg je tips om de balans in evenwicht te houden.

Leer hoe je aan zelfzorg kan doen!

2. Workshop truffels maken – 15 mei – Steenokkerzeel
Tijdens deze smaakvolle ontmoeting staat ontspanning centraal. Want dat is belangrijk wil je de zorg blijven volhouden. Je leert hoe je heerlijke truffels maakt. Proeven is uiteraard toegestaan! Je ontmoet er ook andere mantelzorgers waarmee je ervaringen kan uitwisselen.

Aan de slag met chocolade!

3. Infomoment ‘Omgaan met dementie’ – 17 mei – Waregem
Na deze driedelige cursus weet je wat dementie is, wat de verschillende fases zijn en hoe het wordt vastgesteld. Maar je krijgt ook tips hoe ermee om te gaan en waar je ondersteuning en begeleiding vindt.

Ontrafel het dementiemysterie!

4. Fietstocht – 21 mei – Bekkevoort
Haal je stalen ros uit de garage en fiets mee doorheen de streek van Bekkevoort, een gemeente in Vlaams-Brabant. De tocht is zo’n 25 km lang en iedereen is van harte welkom! Tijdens een tussenstop kan je genieten van wat welverdiende rust, een hapje en een drankje.

Trap erop los!

5. Workshop ‘Een zoektocht naar kracht’ – 22 mei – Averbode
In een mooie setting – de abdij van Averbode – kan je samen met andere mantelzorgers genieten van een dagje voor jezelf. Laat het tobben achterwege. Deze dag staat volledig in het teken van zelfzorg. Via persoonlijke ervaringen en oefeningen vind je de kracht in jezelf.

Ga op zoek naar de kracht in jezelf!

6. Infomoment ‘Wat na mantelzorg?’ – 22 mei – Zemst
Mantelzorgers en ex-mantelzorgers vinden elkaar bij een ‘tasje troost’. Je wisselt gedachten, ervaringen en gevoelens uit rond het thema ‘Wat na mantelzorg?’. Je krijgt ook tips en mogelijkheden voor de toekomst.

Hoe ga je om met een nieuw hoofdstuk?

7. Uitstap naar het Heidebos – 27 mei – Moerbeke-Waas
Dagelijks sluipen er spanningen in je lichaam binnen die zich vastzetten. Met specifieke lichaamsoefeningen leer je die stressmechanismen te deblokkeren. Wandelingen in de natuur lenen zich hier uitstekend toe! Tijdens een mooie wandeltocht krijg je vitaliserende lichaamsoefeningen aangeleerd.

Op wandel in de natuur!

8. Cursus ‘yoga’ – 28 mei – Genk
Wil je graag eens yoga proberen, maar denk je dat je niet lenig en soepel genoeg bent? Goed nieuws, want tijdens deze kennismakingsreeks hoef je je helemaal niet in vreemde bochten te wringen. Zachte yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en een diepe ontspanning staan centraal.

Ontdek of yoga iets voor jou is!

9. Cursus ‘Lichaam in beweging’ – 29 mei – Kruishoutem
In deze reeks van vier sessies leer je hoe je je conditie op peil kan houden. Vier thema’s staan centraal: kracht, lenigheid, rugscholing en conditie. Iedereen is welkom, zowel actieve als minder actieve personen.

Hou je lichaam in beweging!

10. Ziek en gezond samen op stap – 31 mei – Sint-Joris-Winge
Zieke, mindermobiele en gezonde personen verzamelen zich voor een wandeling rond campus Dommelhof in Sint-Joris-Winge. De weg is vlak en voor iedereen goed begaanbaar. De nodige rolwagens én duwers worden voorzien en na de wandeling geniet je van taart en koffie.

Haal een frisse neus!

Bekijk onze agenda voor alle mantelzorgactiviteiten in mei.

vrije tijd      0 reacties       02 mei 2018

Leestip: ‘Zorgenmeisje’

Zorgenmeisje vertelt het hoopvolle verhaal van auteur en moeder Frauke en zorgenkind Marie. Door Maries aandoening staat hun hele leven ...

vrije tijd      0 reacties

Vul onze trendpeiling mantelzorg 2020 in!

Als mantelzorger vervul je een superbelangrijke, maar soms ook zware rol voor je naasten en de samenleving. Om jou en ...

belangen      0 reacties