Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Mantelzorgers inzetten in woonzorgcentrum: goed idee?

Deze week kondigde de regering aan dat mantelzorgers mogen blijven slapen in woonzorgcentra om hun eigen en andere zorgbehoevenden te helpen en zo o.a. de werkdruk van het personeel te verlichten. Verder zou het ook bevorderend zijn voor de levenskwaliteit van de bewoner. 

Wat vind jij daarvan? Verblijft jouw zorgbehoevende in een woonzorgcentrum en overweeg je dit te doen of is dit net helemaal geen optie voor jou? Ma-zo is benieuwd naar jouw mening. Laat het ons weten via een mailtje naar info@ma-zo.be. Geef liefst ook kort je zorgsituatie en leeftijd mee. Bedankt!

trendpeiling      1 reactie       30 oktober 2020
Sylvain C. liet reactie achter

Zeker een goed idee maar het is wel, zeker voor een mantelzorger, om hier ook nog bijkomende prestaties aan te nemen. Zij hebben het zo al zwaar genoeg. Het zou beter zijn om hiervoor vrijwilligers te vragen.

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties