Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Mantelzorger? 3x het perfecte uitje!

Mantelzorger en zorgbehoevende hebben een unieke relatie. De intense zorgrelatie komt vanzelfsprekend op de eerste plaats. Die slorpt een heleboel energie op. En soms vergeet je dan wel eens om een moment in te plannen waarop jullie samen iets leuks kunnen doen. Hieronder vind je alvast drie tips voor een dagje uit. Plezier gegarandeerd!

1. Struinen tussen de boomkruinen

Wandel langs het ‘Kruinenpad’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. Via dit wandelpad kan je op 10 meter hoogte tussen de boomtoppen wandelen. Het pad is 181 m lang, 1,5 m breed en volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het prachtige uitzicht zorgt ervoor dat het heerlijk toeven is hoog in de boomtoppen! Zin in meer? Geniet van de 450 m lange promenade ‘Hangende tuinen’ op de kanaaloever. De promenade dankt haar naam aan het hangende groen dat de kanaalwand bekleedt. Dit is tevens het ideale plekje om te genieten van een heerlijke picknick!

2. Herbeleef de Guldensporenslag

Om de Guldensporenslag te herbeleven moet je in Kortrijk zijn, meer bepaald in het bezoekerscentrum Kortrijk 1302. Hier kom je alles te weten over de hoofdrolspelers van deze legendarische strijd. Dankzij de voelmuur, waar je kan voelen aan helmen, wapens, etc. uit die tijd, en filmfragmenten wordt het een interactieve ervaring. Heel het bezoekerscentrum is goed toegankelijk voor personen in een rolstoel. Ook zijn er voldoende zitbanken om uit te rusten.

Tip: met een audiogids in de hand komt het verhaal van de Guldensporenslag echt terug tot leven.

3. Uitwaaien aan de kust

De charme van onze kust laat niemand onberoerd. Want wat je favoriete badplaats ook is, allemaal hebben ze iets te bieden! En ook voor bezoekers die extra zorg nodig hebben, moeilijk te been zijn of een beperking hebben, zijn er voldoende mogelijkheden om te genieten van een dagje zon, zee en strand. Denk maar aan de aangepaste fietsen of strandrolstoelen die je er kan huren. Alles over toegankelijkheid aan onze Vlaamse kust vind je in deze handige brochure.

Zetten jullie nog geregeld de bloemetjes buiten? Wat zijn jullie tips voor een leuk uitje?

Lees ook: Door de ogen van een mantelzorger: op vakantie met de rolstoel

reiskriebels      0 reacties       11 april 2016

Oproep: Samana TV zkt. mensen met een droom

Ken je Samana TV al? Je leest er hier alles over. Wist je dat Samana TV dromen waarmaakt?Ben je geraakt …

beleving      0 reacties

Mantelzorger van de week: Liesbet

Liesbet zorgt, samen met haar zussen, voor haar papa van 81 jaar. Hoe ervaart Liesbet haar taken als mantelzorger? Wat …

mantelzorger van de week      1 reactie