Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Leestip: ‘Zo word je verliefd’

Cecelia Ahern is met ‘Zo word je verliefd’ niet aan haar proefstuk toe. Ze schreef eerder al de roman ‘PS: Ik hou van je’, dat verfilmd werd als ‘PS: I love you’ met Hillary Swank in de hoofdrol. ‘Zo word je verliefd’ is een verrassende roman die je laat lachen én huilen. Bovendien leer je het een en ander bij over hoe je best naar het leven kijkt en elk moment moet grijpen.

Christine, de protagonist van het verhaal, is de jongste van een gezin van vijf. Ze heeft twee oudere zussen. Toen ze jong was, heeft haar moeder meerdere malen een poging gedaan om uit het leven te stappen. Telkens was Christine’s vader er om haar te redden. Tot die bij de laatste en fatale poging berustte in de keuze van zijn vrouw. Door deze heftige situatie werd het gezin hechter dan ooit tevoren.

Christine’s zussen beslissen om in het advocatenkantoor van hun vader te werken. Christine niet. Die wil haar vleugels uitslaan en het veilige nest verlaten. Zij wil een andere richting uit. Het leven heeft een verrassing voor haar in petto wanneer ze een man ontmoet op een brug - die, Adam genaamd, staat op het punt te springen. Christine probeert hem te overtuigen om het niet te doen. Haar voorstel? Zij zal ervoor zorgen dat hij voor zijn 35ste verjaardag - slechts twee weken later - terug verliefd is geworden op het leven. Het boek zit tjokvol magische momenten die je doen stilstaan bij de schoonheid van het leven. Een aanrader!

- een review van mantelzorger Carine Gilissen

Zo word je verliefd,
Cecelia Ahern,
Prometheus,
€ 19,95

In onze rubriek ‘Leestip’ beoordelen onze schrijvende mantelzorgers boeken die rechtstreeks of onrechtstreeks, in grote of kleine mate, te maken hebben met mantelzorg. Heb jij een boek gelezen dat je is bijgebleven en past binnen dit kader? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@ma-zo.be!

liefde in tijden van mantelzorg      1 reactie       24 februari 2017
Lisa L. liet reactie achter

Ik was al fan van de film, als dit verhaal even sterk is als het vorige dan is het misschien echt iets voor mij.

Trendpeiling 2020: de dromen, angsten en motivaties van de mantelzorger

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties

Trendpeiling 2020: coronavirus maakte mantelzorg nog moeilijker

Over het coronavirus is al genoeg gezegd en geschreven. Behalve over de impact op mantelzorgers dan. Daarom lanceerde Ma-zo eind ...

trendpeiling      0 reacties