Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

5x ontstressen

Mantelzorg getuigt van een goed hart. Eén van de valkuilen is echter dat je onvoldoende voor jezelf zorgt en te kampen krijgt met een hoop stress. Hoe ga je hier best mee?

  • Wissel perioden van activiteit op tijd af met perioden van rust. Ga niet steeds tot het uiterste, maar ga op tijd op de rem staan. Om te ontspannen kan je afspreken met vrienden, sporten, je favoriete magazine lezen …
  • Zorg voor een gezond slaappatroon. Ondervind je moeilijkheden om te slapen? Ga op zoek naar tips of passeer eens bij je huisarts.
  • Blijf investeren in wat je graag doet. Plan bijvoorbeeld wekelijks een vast moment in waarop je een hobby uitoefent en probeer je hier ook aan te houden. Je zal zien dat je er deugd van hebt.
  • Drink koffie en alcohol met mate. Op korte termijn voel je je er misschien beter door, maar op lange termijn ondervind je vaak het omgekeerde effect.
  • Let op je lichaam en herken stress. Zo weet je wanneer je het rustiger aan moet doen. Neem ook af en toe de tijd om te reflecteren over je eigen gevoelens.

Zo, let er dus vooral op dat je jezelf niet verliest en wees fier op de zorg die je geeft!

gezondheid      0 reacties       26 september 2019

Mantelzorger van de week: Hilde Caluwaerts

Hilde is mantelzorger voor haar mama en schoonmama. Ze is blij dat ze iets voor hen kan betekenen. Soms neemt …

mantelzorger van de week      0 reacties

Bespreek je mantelzorgtaak met je werkgever

Mantelzorg verlenen en je job met voldoende focus en toewijding uitvoeren, is niet vanzelfsprekend. Krijg je de combinatie niet onder …

werk      0 reacties