Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Terugblik van een mantelzorger: 14 juli, een zwarte nacht

Vandaag is het de laatste werkdag van weer een veel te drukke week. Veel collega’s genieten al van een welverdiende vakantie, maar het werk moet gedaan worden en de enkele aanwezige collega’s draaien op volle toeren door. Helemaal niet uitgeslapen, na al maanden slecht slapen, hijs ik me uit bed richting badkamer. Een druk op de knop van de radio, zodat muziek de nieuwe dag opvrolijkt.

Maar het is extra nieuws dat uit de luidspreker galmt, verre van opbeurend. Weer een aanslag. Opnieuw wordt Frankrijk geteisterd door chaos, verdriet en pijn. Na het feestelijke vuurwerk, ter ere van de Franse nationale feestdag, rijdt een bestuurder van een vrachtwagen in op de mensenmassa. Balans: veel onschuldige mannen, vrouwen en kinderen die gewond of overleden zijn. Wat een toestand! Waarom gaan mensen over tot zulke daden? Waarom doen mensen elkaar verdriet en pijn? Wat is er aan de hand?

Mensen leven met angst, met gevoelens van onmacht, onrust, verdriet en onzekerheid. Iedere dag worden we geconfronteerd met zoveel menselijk leed. Dit kan niet de bedoeling zijn van het ‘eengemaakte Europa’, waar iedere leider oproept tot verdraagzaamheid, respect en solidariteit. Misschien moeten de leiders van Europa tonen wat echt samenwerken is. In plaats van elkaar te bestoken met kritiek! Zodat we kunnen uitkijken naar een toekomst die leefbaar is voor iedereen, ongeacht geloof, ras, leeftijd, …

Is dat niet wat een mantelzorger elke dag opnieuw doet? Zich na een vermoeiende werkdag belangeloos blijven inzetten voor iemand anders, en dat zonder extra vergoeding, zonder tegenpruttelen en zonder oordeel over de persoon die verzorgd moet worden. Misschien moeten de politieke leiders van vandaag een beetje meer gaan ‘mantelzorgen’.

Geschreven door Carine Gilissen

gedachtenvoer      3 reacties       10 augustus 2016
An V. liet reactie achter

Wawww, Carine, wat schrijf je toch vlot...blijven doen! You rock!!

Lies S. liet reactie achter

Helemaal akkoord met jou, Carine! Enkel door samen te werken kunnen we dit oplossen!

Peter D. liet reactie achter

Het toont maar weer dat mantelzorgers echt wel het hart op de juiste plaats hebben!

Mantelzorger van de week: Jeanine Degrauw

Jeanine zorgt voor haar zus met een mentale handicap. Het is soms zwaar, maar er zijn veel mooie momenten waar ...

mantelzorger van de week      2 reacties

Valentijn, in ziekte en gezondheid

Vandaag vieren we massaal de ‘hoogdag van de liefde’. Helaas hangt de kwaliteit van een gezonde partnerrelatie nog te vaak ...

liefde in tijden van mantelzorg      2 reacties