Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Superman(tel)

Hoe leg je aan een kind uit de derde kleuterklas uit wat een mantelzorger is? Geen simpele opdracht, maar Emy Geyskens is er met verve in geslaagd. Met het prentenboek ‘Superman(tel)  dat ze in opdracht van Ziekenzorg CM schreef kun je kinderen duidelijk maken waarom bijvoorbeeld oma voor opa zorgt.
‘Ziekenzorg CM organiseerde een project rond mantelzorg. Zij waren daarvoor op zoek naar creatieve voorstellen om mensen te sensibiliseren rond het onderwerp. Omdat Emy zelf heel graag schrijft, is ze met het idee van een prentenboek op de proppen gekomen. Zij schreef het verhaal, haar vriendin Emilie Timmermans zorgde voor de tekeningen.
Het boek gaat over een broer en een zus die samen op zoek gaan naar een superheld. En ze ontdekken dat ze die niet eens heel ver moeten zoeken : oma die zorgt voor opa.
Het boek richt zich tot kinderen van de derde kleuterklas en het eerste en tweede leerjaar. Dat lijkt heel jong voor een dergelijk moeilijk thema, maar het blijkt dat kinderen daar op die leeftijd heel open voor staan. Zij stellen heel veel waarom-vragen.
Er is ook een educatief luik aan verbonden. Leerkrachten kunnen er in de klas op doorgaan. Kinderen vertrouwd maken met mantelzorg, daar is het om te doen.
Het boek kost 15 euro, 12 euro voor CMleden (+ verzendingskosten). Je kunt het via mail bestellen bij daisy.celis@cm.be.

gedachtenvoer      1 reactie       28 augustus 2014
Peter D. liet reactie achter

Prachtig initiatief! Goed dat kinderen er van jongsafaan over leren.

Mantelzorger van de week: Katrijn Gerits

​​​​Katrijn zorgt voor haar hartsvriendin Liliane. Ze hebben elkaar nog maar vijf jaar geleden leren kennen. Maar het is een ...

mantelzorger van de week      1 reactie

Een dag in het leven van een mantelzorger

Broer Jos heeft een verstandelijke handicap en ik, Carine, ben zijn mantelzorger. Vandaag ga ik shoppen met Jos. Een poosje ...

beleving      1 reactie