Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Filmptip: Away from her

Met dit regiedebuut bewijst de Canadese actrice Sarah Polley dat ze meer kan dan enkel acteren. De toen 28-jarige regisseuse snijdt in haar film met succes een volwassen thema aan: alzheimer.

Het plot is gebaseerd op het kortverhaal The Bear Came Over The Mountain van Alice Munro. Fiona en Grant zijn al 45 jaar gelukkig getrouwd. Wanneer Fiona symptomen van Alzheimer begint te vertonen, wil ze zelf naar een verzorgingstehuis, om Grant te sparen. Maar in het tehuis raakt ze meer en meer gehecht aan een medepatiënt, terwijl de herinnering aan Grant begint te vervagen.

Doordat alles sereen in beeld gebracht is, straalt de film een sfeer van berusting uit. Actrice Julie Christie, die de rol van Fiona voor haar rekening neemt, kreeg terecht meerdere awards voor haar vertolking.

gedachtenvoer      0 reacties       19 juni 2014

Mantelzorger van de week: Katrijn Gerits

​​​​Katrijn zorgt voor haar hartsvriendin Liliane. Ze hebben elkaar nog maar vijf jaar geleden leren kennen. Maar het is een ...

mantelzorger van de week      1 reactie

Een dag in het leven van een mantelzorger

Broer Jos heeft een verstandelijke handicap en ik, Carine, ben zijn mantelzorger. Vandaag ga ik shoppen met Jos. Een poosje ...

beleving      1 reactie