Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Dagboek van een mantelzorger (deel 1)

Ik heb het de voorbije weken moeilijk gehad. Het is me allemaal te veel. Dan denk ik nóg meer na over het leven. En wanneer het verdriet te zwaar wordt, neem ik pen en papier. Schrijven geeft me troost en een beetje nieuwe kracht.

Een leven ...

Een leven zit vol gebeurtenissen, sommige kan je kiezen, andere niet. Sommige brengen vreugde en geluk, andere pijn en verdriet. Die droevige gebeurtenissen overschaduwen vaak al wat mooi is in het leven. We vergeten maar al te snel dat verdriet ook bij het leven hoort. Vaak gaan vreugde en verdriet zelfs hand in hand. Wanneer je tijd neemt om bij dat verdriet stil te staan, wanneer je het een plaats geeft in je leven, kan je verder. Blijf niet vasthouden aan negatieve gedachten en gebeurtenissen, die ieders levenspad doorkruisen. Leven is vallen en opstaan!

Je verdriet een plaats geven, is hard werken. Het vraagt veel energie en het maakt je moe. En wanneer iemand er goed uitziet, betekent niet noodzakelijk dat het ook goed gaat. Dat wordt maar al te vaak gedacht. Verzet je tegen de gedachte dat iedereen meer geluk heeft dan jou! En wees niet jaloers op het geluk en de vreugde van je medemens. Het maakt je bitter. Goede bedoelingen en troostende woorden verliezen zo al snel hun echte betekenis.

Iedereen kent zorgen, ook al zie je ze niet. En je bent zeker niet de enige die tegenslagen kent. Je moet het verleden leren loslaten en iedere morgen in de spiegel kijken en dankbaar zijn. Dankbaar voor een nieuwe dag. Het is een kunst om na elke tegenslag terug op een positieve manier naar het leven te kijken. Maar het is een kunst die je maar beter kan beheersen!

- Carine Gilissen

Lees ook deel 2!

gedachtenvoer      3 reacties       08 december 2016
Mieke . liet reactie achter

Hier word ik stil van!

andre v. liet reactie achter

Sterkte Carine
en blijf schrijven ! Ik heb 38 up-dates op ma-zo geschreven en dat helpt
Andre V

Marie-Louise L. liet reactie achter

Wat kan je dat mooi verwoorden. Het is inderdaad zo en is precies mijn verhaal maar ik kan dat zo niet beschrijven. Het geeft me moed en kracht als ik dit lees.

Mantelzorger van de week: Karin Pragt

Karin is mantelzorger voor haar mama, die bij haar inwoont. Ze geniet enorm van hun tijd samen en vindt haar ...

mantelzorger van de week      4 reacties

Trendpeiling mantelzorg: dromen, angsten en motivaties

Als mantelzorgers ergens van dromen, dan is dat nog steeds van meer tijd voor zichzelf. Terwijl de nachtmerries meestal gaan ...

trendpeiling      0 reacties