Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Deze maand in Maczima

Lees deze maand in Maczima:

Actrice Lea Couzin
Wie de term reuma hoort, denkt spontaan aan een ouderdomskwaal. Maar dat is lang niet altijd het geval weet actrice Lea Couzin die 27 jaar was toen ze te maken kreeg met reumatoïde artritis (RA), een van de ergste vormen van deze chronische progressieve gewrichtsaandoening. Intussen een prille tachtiger vertelt Lea, beter bekend als (tante) Merlina, ons op een zonnige zomerdag hoe ze met deze aandoening omgaat.

Dromen vangen in het Woonzorgcentrum
Via zijn doctoraatsonderzoek verzeilde Kasper Bormans (KULeuven) in een zijproject en dat resulteerde dan weer in een boek: Wat Alz? Hij ging dromen vangen in een woonzorgcentrum en kijk waar hij uitkwam …

Minder en anders eten binnen een gezonde leefwijze
Nog nooit kampten zoveel mensen met overgewicht, obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Tegelijk circuleerden nog nooit zoveel diëten, voedingsadviezen en kookboeken. Ze brengen lang niet altijd dezelfde boodschap en spreken elkaar vaak tegen. Hoe kunnen jij en ik nog weten wat gezond is en wat niet? Maczima stak zijn licht op bij voedingswetenschapper Patrick Mullie.

Maczima is het tijdschrift van Ziekenzorg CM. Het verschijnt 10 keer per jaar en biedt informatie over de brede leefwereld van zieke personen en mantelzorgers. Maczima brengt boeiende dossiers, getuigenissen, reportages, praktische informatie over mode, toerisme, aanpassingen,voorzieningen, enzovoort.

Voor een abonnement op Maczima (10 euro voor 10 nummers) kun je terecht bij
Ellen Panne, tel. 02 246 47 00, maczima@cm.be.

gedachtenvoer      0 reacties       08 oktober 2015

Jonge mantelzorgers in cijfers

Jonge mantelzorgers steken thuis een extra handje toe omdat broer, zus of iemand van de ouders ziek is, een beperking ...

actua      0 reacties

Mantelzorger van de week: Marleen K.

Marleen zorgt voor haar vader met beginnende dementie. Het ‘zorgen voor’ zit in haar genen. Toch is het niet altijd ...

mantelzorger van de week      2 reacties