Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Wandelen voor mantelzorg in Diegem

Ook naar aanleiding van de 'Dag van de mantelzorg' organiseerde Ziekenzorg CM Sint-Michielsbond een aantal activiteiten ter waardering van de mantelzorgers. Zowat 100 mantelzorgers genoten ten volle van het aanbod. 

Vooreerst was er een een wandeling in het verrassend groene Diegem. Mantelzorgers en sympathisanten ontdekten er stille plaatsjes en hoorden er pakkend mooie getuigenissen en gedichten van mantelzorgers. Onder de deskundige begeleiding van Claudine Smout, wandelgids en tegelijk ook kernvoorzitter van Ziekenzorg Diegem, kwamen de deelnemers heel wat te weten over de streek en het verleden.

De mantelzorgers kregen onderweg royaal de kans om bij te praten. Na een getuigenis van Freddy en Willy kregen ze al weer goesting om af te tellen naar de volgende mantelzorgvakantie met Blijven Reizen.

In Wemmel en Gooik trakteerden de lokale OCMW's hun mantelzorgers op een gezellige namiddag met informatie. ontmoeting. De respectievelijke OCMW-voorzitters Armand Hermans en Jan Depester bedankten de aanwezige mantelzorgers voor hun inzet in de zorg voor hun naasten. Na een info-sessie over mantelzorg - met daarbij ook aandacht voor de draagkracht en draaglast van mantelzorgers en de bestaande hulpmiddelen - werd er ook stilgestaan bij de complexiteit van sommige zorgsituaties. De namiddag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd en taart met koffie.

beleving      1 reactie       08 juli 2015
Cyriel D. liet reactie achter

Nogmaals dank voor de prachtige wandeling, en jaaaa!!!! We kijken uit naar de mantelzorgvakantie in september!
Nogmaals dank aan alle vrijwilligers.
Cyriel

Trendpeiling: 10 behoeftes van de mantelzorger

Ma-zo nam een grootschalig onderzoek af om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van mantelzorgers. Vandaag kom je te ...

trendpeiling      0 reacties

Mantelzorger van de week: Louis Thys

Louis zorgt voor zijn vrouw, Flora. Zij heeft de ziekte van Alzheimer. Haar karakter is enorm veranderd door de ziekte, ...

mantelzorger van de week      3 reacties