Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Ode aan mijn cardioloog

Beste cardioloog, 

Van kinds af aan onderging ik regelmatig cardiologische onderzoeken. Vaak werd door de behandelende dokter gezegd dat er iets niet in orde was met mijn hart. Iets meer dan zeven jaar geleden, waren er weer de signalen zoals voorheen. Voor mij was het ondertussen heel normaal, maar mijn man en ook mijn huisarts overtuigden me om bijkomende onderzoeken te laten doen.

Zo kwam ik terecht bij de hartbewaking op de spoedafdeling. Een paar dagen later werd ik een van je patiënten. Elke dag zorg je voor het hart van andere mensen. Toch bent je niet enkel mijn cardioloog. Voor mij ben je heel speciaal: je stond erop dat ik de beste zorgen kreeg en je bijzondere talent gaat hand in hand met je gouden hart!

Al sinds ik me kan herinneren, heb ik tegenslagen en zorgen gekend. Ik ben groot geworden met een broer en zus met een beperking. En mijn vader is op jonge leeftijd overleden. Desondanks was mijn grootste doel om steeds optimistisch te blijven. De dag beginnen met een glimlach, genieten van de kleine dingen en geloven dat na regen altijd zonneschijn komt!

Na een jaar met heel wat extra zorgen, merk ik dat dit niet meer vanzelfsprekend is. Ik ben moe, onzeker, verdrietig en ik zoek vooral naar rust. Schrijven hielp me altijd om de gebeurtenissen een plaats te geven. Maar toen er vorig jaar kanker werd vastgesteld bij mijn man, Marc, viel mijn pen stil.

Beste cardioloog, stilletjes aan vind ik terug de moed om te schrijven. En zeker voor jou, neem ik graag mijn pen even op, wetende dat de woorden die ik zo graag met je wou delen anders niet zouden worden uitgesproken tijdens de consultatie. Bedankt voor alles dokter!

Groetjes,

Carine Gilissen

Welke zorgverlener(s) zou jij wel eens in de bloemetjes willen zetten?

beleving      1 reactie       30 augustus 2016
Kris G. liet reactie achter

Iedereen die mijn moeder helpt! Ook de huisdokter verdient een extra chapeau!

Trendpeiling: 10 drijfveren van de mantelzorger

Ma-zo nam een grootschalig onderzoek af om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van mantelzorgers. In deze top tien ...

trendpeiling      0 reacties

Leestip: Te jong voor dementie

Het was een doodgewone vrijdagmiddag toen de wereld van Ingrid Van Spittael plots stilstond. Haar echtgenoot Leo werd gediagnosticeerd met ...

vrije tijd      0 reacties