Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Nabestaande na euthanasie? Deel jouw ervaring

Universiteit Gent wil met het BE-CARED-project ervaringen, belevingen en noden van nabestaanden van palliatieve patiënten in kaart brengen. BE-CARED is een vierjarige studie gefinancierd door Kom op tegen Kanker.

Als onderdeel van deze studie wil het UZ Gent luisteren naar hoe nabestaanden de interactie met zorgverleners ervaren voor, tijdens en na de euthanasie van hun dierbare. Met de resultaten willen ze handvaten bieden aan zorgverleners om in de toekomst meer zorg op maat te kunnen bieden.

Deelnemen aan de studie

De onderzoekers zijn op zoek naar nabestaanden die:

- Maximaal 1 jaar geleden een dierbare (partner of echtgenoot, broer of zus, ouder of kind) hebben verloren door kanker en na euthanasie.

- Contact hebben gehad met de betrokken zorgverleners voor, tijdens en na de euthanasieprocedure. 

- Minimaal 18 jaar oud zijn.

- Voldoende Nederlands begrijpen en spreken.

Wat houdt het onderzoek in?

- Een eenmalig interview door een medewerker van het BE-CARED-team (geriatrie en palliatieve eenheid). De medewerker luistert naar uw ervaringen met de zorgverleners voor, tijdens en na de euthanasie. 

- Het interview duurt ongeveer anderhalf uur en kan online (via Microsoft Teams) of face-to-face (in elkaars fysieke aanwezigheid) plaatsvinden, met respect voor de coronamaatregelen. We houden daarbij rekening met je voorkeur van tijdstip en locatie, zoals bij jou thuis of in het UZ Gent.

- Alle informatie die we verzamelen zal gepseudonimiseerd worden. Daardoor kan ze niet langer aan jou gelinkt worden.

Hoe deelnemen?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met het BE-CARED-team (Charlotte Boven of Liesbeth Van Humbeeck) via be-cared@uzgent.be of 09 332 23 56.

Maak jij mee het verschil? Het team van BE-CARED is je alvast heel erg dankbaar!

beleving      0 reacties       10 december 2020

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties