Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Maak een gratis krant voor je zorgbehoevende

Misschien woont de persoon (of personen) waar je voor zorgt in een woonzorgcentrum of heeft de coronacrisis het om een andere reden moeilijk of onmogelijk gemaakt om op bezoek te gaan. Om de eenzaamheid een beetje te doorbreken, lanceerde de Vlaamse Ouderenraad en Koning Boudewijnstichting een gratis initiatief waarmee je een papieren krant boordevol familienieuws kan laten bezorgen.

Een bezoekje aan je (groot)ouders op leeftijd is vandaag misschien niet aan de orde. Omdat je geen onnodige risico’s wil nemen of omdat het gewoonweg niet mogelijk is. Om hun dag op te fleuren, kan je nu een krantje maken met allerlei nieuwtjes in en dat laten bezorgen. Zo zijn ze weer helemaal mee.

Hoe werkt het?

  1. Laat je gegevens achter op het platform van de Koning Boudewijnstichting. Dat kan nog tot 30 april.
  2. Je kan kiezen uit drie verschillende publicatiebureaus: Famileo, Tribu en Granniedays.
  3. Vraag je code aan, zodat je gratis aan de slag kan.
  4. Ga daarna naar de app of website van het publicatiebureau dat je gekozen hebt en begin eraan. Vergeet je code niet in te voeren, zodat je krantje gratis wordt.
beleving      0 reacties       16 april 2020

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties