Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Boodschappenlijn Samana helpt mantelzorgers

Als mantelzorger ga je vaak naar de winkel voor je zorgbehoevend(e) familielid of vriend. Dat neemt veel tijd in beslag. Heb je soms het gevoel dat je te veel hooi op je vork neemt? Dan is de Samana Boodschappenlijn iets voor jou!

De Samana Boodschappenlijn is een gratis telefoonlijn om boodschappen aan jouw huis of aan het huis van de zorgbehoevende, geleverd te krijgen. Het is een dienst gedragen door – vrijwillige – mensen uit je buurt, die je boodschappen meebrengen wanneer ze zelf naar de winkel gaan.

Hoe werkt het?

  • Je belt de Samana Boodschappenlijn op het nummer 0800 95 001 (op werkdagen van 10 tot 12u).
  • Een operator noteert wat je nodig hebt en vertelt je hoeveel dat gaat kosten.
  • Vervolgens neemt een boodschapper contact met je op om af te spreken wanneer hij de boodschappen kan leveren.
  • Bij levering betaal je cash aan de boodschapper. Pluspunt: je betaalt geen leveringskosten.

Kan je goed overweg met de smartphone of tablet? Dan is de boodschappen-app van Apporto misschien wel iets voor jou! Je deelt je boodschappenlijstje met vrienden, familie of mensen in de buurt en zij gaan voor jou naar de winkel.

Heb je nog vragen? Surf naar www.samana.be/boodschappenlijn, contacteer boodschappenlijn@samana.be of neem een kijkje op www.apporto.be.

De Samana Boodschappenlijn is een initiatief van Samana en Colruyt Group.Deze dienst is enkel geldig bij Colruyt, later ook bij Okay, Bio-Planet en Spar.

beleving      1 reactie       10 augustus 2018
Ilse J. liet reactie achter

Fijn initiatief om ook mantelzorgers te ondersteunen !

Mantelzorger roept op tot solidariteit, een heel jaar lang

Mantelzorger Carine zorgt voor haar broer met een mentale handicap. Zelf heeft ze het syndroom van Brugada, een aangeboren hartafwijking. Ze pent ...

beleving      3 reacties

Leestip: Dementie. Onze zorg

Auteursduo en nichten Elena de Ru en Elane Lazet hebben allebei al jaren ervaring als mantelzorger. Elena zorgde voor haar ...

vrije tijd      0 reacties