Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Boekentip: Klein geluk voor de mantelzorger

Nog steeds verkrijgbaar: ‘Klein geluk voor de mantelzorger in Vlaanderen’, uitgegeven door mantelzorgvereniging Samana. Mantelzorger zijn overkomt je en vergt veel van je. Dit boek staat vol ‘recepten’ die mantelzorgers helpen om de zorg beter aan te kunnen.

Die ‘recepten’ openbaren zich aan de lezer in de vorm van praktische tips, adviezen en verwijzingen naar relevante websites in Vlaanderen. Allemaal wijzen ze in dezelfde richting: vergeet als mantelzorger niet voor jezelf te zorgen. Momenten van ‘klein geluk’ spelen daar een belangrijke rol in. Dit boek wil zulke momenten stap voor stap in het leven van de mantelzorger brengen. Ter illustratie vind je een aantal herkenbare verhalen uit de praktijk, zoals dit vertederende ritueel van Patrick en zijn vrouw, die hartpatiënte is:

“Wij slapen al jaren apart. Mijn vrouw kan niet stilliggen en ze snurkt. Sinds ze hartproblemen heeft, moet ze ’s nachts ook regelmatig medicijnen nemen en naar het toilet. Ik slaap heel licht en kon er niet meer tegen. Ik slaap nu op de studeerkamer. Maar elke ochtend kruip ik bij haar in bed en dan slapen we samen nog een uurtje tot we opstaan.”

Bestel het boek voor jezelf of geef het cadeau via: www.samana.be/klein-geluk. De prijs bedraagt € 15,00 (+ € 2,00 verzendingskosten). Voor CM-leden vervalt de verzendingskost.

Waar haal jij je klein geluk uit? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.

beleving      1 reactie       25 oktober 2018
Elisabeth P. liet reactie achter

Samen een gewone goede dag hebben zoals vroeger ….

Trendpeiling: 10 drijfveren van de mantelzorger

Ma-zo nam een grootschalig onderzoek af om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van mantelzorgers. In deze top tien ...

trendpeiling      0 reacties

Leestip: Te jong voor dementie

Het was een doodgewone vrijdagmiddag toen de wereld van Ingrid Van Spittael plots stilstond. Haar echtgenoot Leo werd gediagnosticeerd met ...

vrije tijd      0 reacties