Netwerk voor mantelzorgers, van maandag tot zondag

Terug

Als eten moeilijker wordt

'Als eten moeilijker wordt' is een uniek kookboek, geschreven door ex-chef en parkinsonpatiënt Yves Meersman, in samenwerking met de Vlaamse Parkinsonliga. Het boek staat boordevol eenvoudige tips voor gezond en lekker eten voor personen met kauw- en slikproblemen en dit voor diverse gelegenheden, zoals ontbijt, hapjes, dagdagelijkse gerechten en feestelijke recepten.

"Veel lekkerder dan alles te pletten of in de blender te gooien", zegt Meersman, "het is niet omdat je kauw- en slikproblemen en geur- en smaakverlies ondervindt, dat je als patiënt met deze problematiek niet lekker meer zou kunnen of mogen eten".

Het boek richt zich niet alleen tot patiënten, maar ook - en misschien vooral - tot familie en mantelzorgers.

De opbrengst van het kookboek gaat naar het goede doel: onderzoek naar kauw- en slikproblemen, met als doel de levenskwaliteit van alle patiënten met deze problematiek te verbeteren.

Wil je al een lekker voorproevertje? Ga dan naar www.parkiskookatelier.be/parkis-gerechten/gerecht-van-de-maand.

beleving      0 reacties       03 mei 2015

Het verhaal van mantelzorgcoach Tania

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Hier lees je …

belangen      0 reacties

Het verhaal van mantelzorgcoach Rita

Tien ervaringsdeskundige mantelzorgcoaches (EMC’s) gaan voortaan mantelzorgers uit hun buurt coachen om zo hun weerbaarheid te vergroten. Rita Nevelsteen is een van …

belangen      0 reacties